Logo Realitatea.md

Un tânăr din Soroca riscă până la șase ani de închisoare pentru o serie de furturi din Capitală (VIDEO)

10 Octombrie 2019, 12:22 // Societate

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au reținut un bărbat de 31 ani, originar din raionul Soroca, pentru mai multe furturi comise pe teritoriul capitalei pe parcursul lunilor iulie-septembrie. În unul dintre cazuri, suspectul a fost suprins de camerele de supraveghere în momentul în care sustrage un telefon mobil.

foto: politiacapitalei.md

Primul caz a fost înregistrat pe data de 27 iulie a anului curent, când Serviciul de gardă a Inspectoratului a fost alertat de către un bărbat în vârstă de 51 de ani, care a comunicat că, în timp ce se afla pe bd. Traian, o persoană necunoscută s-a apropiat de el și, sub pretextul efectuării unui apel telefonic, i-a cerut telefonul mobil de model „Samsung”, după care cu telefonul însușit a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul cauzat victimei constituie 2.650 de lei.

Un alt caz a fost înregistrat pe data de 18 august, când suspectul a pătruns prin acces liber într-o stație PECO de pe str. Trandafirilor, de unde a sustras 5 dispozitive „IQOS” în valoare totală de 6.400 de lei, după care a părăsit locul infracțiunii.

Pe data de 3 septembrie, suspectul a fost surprins de camera de supraveghere în momentul sustragerii unui telefon mobil de model „Samsung” în valoare de 5.000 de lei dintr-un supermarket amplasat pe bd. Cuza Vodă. Telefonul aparținea angajatei magazinului, în vârstă de 18 ani, care a declarat polițiștilor că s-a îndepărtat de tejgheaua unde se afla telefonul mobil pentru câteva clipe, iar când s-a întors telefonul nu mai era.

Polițiștii au dispus mai multe acțiuni de investigație pentru stabilirea și identificarea individului. Ulterior, acesta a fost identificat și reținut de către forțele de ordine fiind escortat la inspectorat. În cadrul audierilor individul și-a recunoscut vinovăția.

Bărbatul care a mai fost cercetat penal pentru infracțiuni similare a fost plasat în arest preventiv pentru 72 de ore în zolatorul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și este cercetat penal pentru furt și escrocherie, fapte pentru care conform legislației penale în vigoare riscă până la 6 ani de închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile