Logo Realitatea.md

Un tânăr s-a ales cu arsuri de gradul II și III, după ce țigara electronică i-a explodat în buzunar

17 August 2019, 18:00 // Life

Un tânăr bărbat din Marea Britanie s-a ales cu arsuri de gradul trei, iar autoturismul i-a luat foc după ce un dispozitiv pentru vapare i-a explodat în buzunar în timp ce se afla la volan, informează Agerpres.ro

Foto: s.iw.ro

Tânărul în vârstă de 24 de ani se întorcea spre casă de la cumpărături, la volanul maşinii sale, când bateria dispozitivului e-cigarette, aflat în buzunarul unei jachete a explodat, iar jacheta a luat foc.

"Până am reuşit să opresc maşina, eram aproape cuprins de flăcări", a relatat acesta. Tânărul a reuşit să iasă din vehiculul care a luat foc. El era însoţit de prietena sa, care a scăpat nevătămată. Transportat la spital, băiatul a fost diagnosticat cu arsuri de gradul doi şi trei pe piept şi abdomen.

Exploziile dispozitivelor de vapare sunt foarte rare, însă sunt foarte periculoase, conform Administraţiei americane pentru Alimente şi medicamente (FDA). Pentru a preîntâmpina acest pericol, FDA recomandă evitarea lăsării dispozitivelor de tip e-cigarette (țigară electronică) la încărcat nesupravegheate, peste noapte, evitarea folosirii altor încărcătoare în afara celui oferit de producători, înlocuirea bateriilor acestor dispozitive în cazul în care se udă sau suferă alte stricăciuni. 

Chiar şi amplasarea acestor dispozitive în locuri ferite de căldură sau de frig poate cauza astfel de incidente. Acestea nu trebuie lăsate expuse direct la soare sau lăsate în maşină pe timpul verii sau al iernii, pentru perioade lungi de timp.

În luna iunie medicii au raportat cazul unui adolescent grav rănit după ce o țigară electronică i-a explodat în gură, fracturându-i maxilarul, mai notează Live Science.AGERPRES/(AS - editor: Codruţ Bălu, editor online: Anda Badea)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile