Logo Realitatea.md

Un tată și fiul acestuia, condamnați la 21 și 19 ani de închisoare pentru omorul unei femei din Telenești și vătămarea fiicei acesteia

16 Septembrie 2019, 15:00 // Societate

Un tată și fiul acestuia au fost condamnați la 21 și 19 ani de închisoare pentru omorul cu deosebită cruzime a unei femei din Telenești, precum și vătămarea fiicei acesteia care a încercat să intervină. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău după ce făptașii au atacat sentința primei instanțe motivând că tatăl ar trebui să primească o pedeapsă mai blândă, iar fiul trebuia eliberat de răspundere, așa cum nu ar fi comis această faptă.

Potrivit Procuraturii Generale, tatăl și fiul acestuia de 20 de ani au acționat de comun acord, atunci când s-au înarmat cu un cuțit și nunchaku (armă folosită în artele marțiale) și au intrat în curtea victimei, cu scopul de a-i lua viața. Acolo, în timp ce fiul o ținea pe victimă, tatăl i-a aplicat lovituri cu ambele arme, în mai multe regiuni ale corpului.

În acele momente a intervenit mama acesteia, care strigase pentru ca să-și protejeze fiica. Atunci, făptașii s-au schimbat cu rolurile: fiul, care inițial o imobilizase pe victimă, a continuat fapta tatălui, cu pumnii și picioarele; iar tatăl a pătruns în locuința mamei victimei, unde a omorât-o cu deosebită cruzime, chiar dacă, de această dată, fiica acesteia a încercat să intervină pentru ca să-și salveze mama.

Procurorii au cerut instanței de judecată condamnarea ambilor făptași. Astfel, tatăl celui de-al doilea făptaș a fost condamnat pentru aceste fărădelegi la ispășirea pedepsei cu închisoare pentru un termen de 21 ani și obligat să plătească 240 mii de lei pentru prejudicii morale și materiale. Totodată, fiul acestuia a fost condamnat la 19 ani închisoare și obligat să plătească suma de 180 mii lei. Suplimentar, ambii făptași au fost obligați să plătească peste 70 mii de lei pentru funeralii, cheltuieli judiciare, asistență juridică.

Cei doi au atacat sentința primei instanțe, iar astfel Curtea de Apel Chișinău a menținut sentința și va pronunța decizia motivată la data de 9 octombrie 2019. Decizia este executorie, dar cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile