Logo Realitatea.md

Un bărbat a luat ostatică o persoană într-o bancă din centrul Kievului. Poliția a intervenit în forță (FOTO)

03 August 2020, 19:52 // În lume

Poliţia a reţinut un bărbat care a luat luni o persoană ostatică într-o bancă din Kiev, a anunţat adjunctul ministrului de interne Anton Gheraşcenko, precizând că aceasta a fost eliberată teafără şi nevătămată, relatează Reuters şi AFP, scrie Agerpres.

Foto: agerpres.ro

Gheraşcenko a scris pe Facebook că bărbatul a intrat într-o bancă din complexul Leonardo, din centrul Kievului, în jurul prânzului, le-a spus angajaţilor că are o bombă în rucsac şi le-a cerut să sune la poliţie. „Angajaţii instituţiei bancare au părăsit biroul, în timp ce şefa sucursalei a rămas acolo ca ostatică", a precizat Gheraşcenko. El a declarat că bărbatul care a comis atacul este un cetăţean de 32 de ani din Uzbekistan, dar nu a spus care a fost motivul său.

Potrivit conturilor sale de pe reţelele sociale, „este o persoană dezechilibrată mintal", a mai spus adjunctul ministrului de interne, potrivit căruia nu se ştie încă dacă atacatorul avea sau nu explozibili reali asupra sa. Mai târziu, Gheraşcenko a declarat unei televiziuni locale că bărbatul a cerut să acorde interviuri jurnaliştilor. Poliţia le-a permis mai multor reporteri să vorbească cu atacatorul înainte de a pătrunde în clădire.

Într-o transmisie în direct pe canalul 112.ua, bărbatul a spus că este un spirit sfânt şi a criticat autorităţile, afirmând că preşedintele Volodimir Zelenski nu şi-a respectat promisiunile. „Teroristul a fost capturat în viaţă. Explozia nu s-a produs. Experţii în explozibili lucrează la faţa locului", a mai precizat Gheraşcenko după pătrunderea poliţiştilor în clădire. El a menţionat că operaţiunea a fost executată de serviciile de securitate ucrainene (SBU).

Incidentul de luni a fost cel de al treilea de acest fel în ultimele săptămâni. Luna trecută, un bărbat a fost arestat după ce a ţinut 13 oameni ostatici într-un autobuz la Luţk, dar i-a eliberat în cele din urmă în siguranţă, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a acceptat să înregistreze un videoclip în care le cerea oamenilor să vadă documentarul "Earthlings", despre relele tratamente asupra animalelor.

Pe 23 iulie, un alt bărbat a luat ostatic un responsabil de rang înalt din poliţie în oraşul Poltava din centrul Ucrainei, fiind apoi împuşcat mortal de poliţie. Ostaticul a scăpat nevătămat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile