Logo Realitatea.md

Una-i nuntă, alta - serată! Ministrul Pavel Voicu, despre rezultatele controalelor privind „masa de sărbătoare” a fiului premierului Chicu și „nunta” unui polițist

22 Septembrie 2020, 15:12 // Actualitate

Deși au avut loc la o săptămână distanță și ambele au avut atât mire și mireasă, cât și oaspeți invitați, una a fost nuntă, iar alta „o serată”. Cel puțin asta susține ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu despre „masa de sărbătoare” a fiului premierului Ion Chicu, dată la o vinărie în data de 28 august, dar și nunta polițistului Fiodor Țurcanu jucată în primele zilede septembrie într-un restaurant din Bălți.

colaj: realitatea.md

Întrebat de TV8 despre rezultatele controalelor inițiate de MAI referitor la nunta în care premierul țării, Ion Chicu, a fost socru mare, subalternul acestuia Pavel Voicu a opinat că subiectul e prea „minuscul” astfel încât nu crede că „ar trebui ministrul personal să se ocupe de acest caz”.

„Mi-au raportat colegii de la Poliție că cazul s-a examinat. Au fost chestionați și administratorul, și barmanii, și persoanele care presupunem nu sunt cointeresate de a ne spune un altfel de situație și s-a stabilit că nu a fost o nuntă. A fost o serată organizată de fiul domnului prim-ministru”, a declarat Voicu.

Ministrul a mai spus că i s-au adus probe că „nunta fiului prim-ministrului a fost planificată în altă parte, a fost anulată și nu era vorba de o nuntă, dar de o masă în cercul celor apropiați, rude, prieteni”.

Cu referire la numărul de participanți, Voicu spune că nu știe exact, însă crede că nu a depășit „nici 30-40 de persoane”.

De altă parte, referindu-se la alte nunți care au avut loc în perioada în care acestea încă erau interzise, ministrul Voicu a spus că a solicitat ca organizatorii acestora să fie sanționați cu amenda maximă prevăzută de lege.

„Noi am avut și polițiști care au făcut nuntă și nu trebuie să ascundem acest fapt. Noi o să fim transparenți în continuare. Este inițiată o anchetă de serviciu pe doi angajați ai Inspectoratului General care au avut ca invitați mai mult de 50 de persoane. Și o să întreb colegii, dar eu am dispus să fie sancționat pe maximum, cum prevede legislația”, a declarat Pavel Voicu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile