Logo Realitatea.md

Unde greșesc Maia Sandu și Igor Dodon în actuala criză politică?! Ion Sturza îi îndeamnă să nu fie „idioți utili”

08 Noiembrie 2019, 18:44 // Politica

Fostul premier moldovean Ion Sturza îndeamnă Blocul „ACUM” și PSRM să treacă peste „acest test minor”, referindu-se la angajarea răspunderii de către Guvern și înaintarea moțiunii de către socialiști, menționând că ambele părți greșesc. La fel, acesta îndeamnă părțile să nu fie „idioți utili”, numind aceasta un joc „de șaște al lui Plahotniuc”.

În dimineața acestei zile, fostul premier a glumit, prin intermediul paginii sale de Facebook, precum că aseară cele două părți intrate acum în conflict s-ar fi împăcat. După evenimentele din Parlament, acesta a spus că ceea ce propunea el a fost „un algoritm rațional, care, dacă ar fi fost implementat măcar parțial, ar fi deblocat situația din care nimeni din protagoniști altfel nu va ieși teafăr”.

Ion Sturza consideră că greșesc atât premierul Maia Sandu, cât și președintele Igor Dodon:

„Unde greșește doamna Sandu? Că politica este doar despre principii și valori. Că puterea poate fi pierdută de dragul unui adevăr absolut. Că cuiva îi plac cei învinși. Poate cu excepția primelor 40 de zile după „înmormântare”, exceptând bocitoarele de profesie. Că oamenii „înțeleg tot” și se simt „capturați”. Poate cei de pe Fb. Că...

Unde greșește domnul Dodon? Că este destul de puternic ca să facă o înțelegere cu PDM pe condițiile și ghidarea sa. Prostie! Băieții lui Plahotniuc așteaptă revanșa și au multe „muniții” împotriva lui. Bhamas este doar o floricică. Dodon este o victimă ușoară și o va face procurorul „independent” al lui Plaha”, a scris Ion Sturza pe pagina sa.

Astfel, fostul premier îi îndeamnă „nu fiți „idioți utili” în jocul de șaște al lui Plahotniuc”. „Vă pare că jucați poker cu „ași din manecă”?!, întreabă retoric acesta în mesajul său.

„Hai, lăsați emoțiile la o parte și treceți peste acest test minor. Discutați și înțelegeți-vă. Succes!”, este îndemnul final al fostului premier.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile