Logo Realitatea.md

Unde-s complexurile sportive promise de Dodon în 2017? Șeful statului caută abia bani, deși trebuiau să fie construite deja câteva sute

16 Ianuarie 2020, 16:04 // Actualitate

După ce în toamna anului 2017, purtătorul de cuvânt de atunci, al președintelui, Igor Dodon, actual - primar al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că sub egida șefului statului vor fi construite 300 de complexuri sportive pe teritoriul Republicii Moldova pe durata mandatului său, astăzi Dodon, caută abia bani pentru realizarea acestui program.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Igor Dodon, a scris că a avut astăzi o întrevedere cu Selda Özdenoğlu, coordonatoarea Agenției Turcești de Colaborare și Coordonare (TIKA) în Republica Moldova, unde a solicitat partenerilor turci „să examineze posibilitatea de a sprijini implementarea programului prezidențial privind construcția complexurilor sportive în localitățile rurale ale țării noastre”.

Dacă e să facem o retrospectivă, în 2017, instituția prezidențială anunța că, în acel an urma să fie date în exploatare deja primele 10 complexuri sportive, în cele mai mari localități din țară. Apoi, în 2018 alte o sută de stadioane, lucru care așa și nu a fost realizat.

Șeful statului anunță construcția a 300 de complexe sportive mari, în toată țara! Cine ”îl ajută” (FOTO/VIDEO)

Până în prezent, doar în jur de câteva zeci de complexuri sportive din cele anunțate de Președinție au fost inaugurate. Este vorba de stadioanele din Congaz, Copceac, Comrat, Soroca, Ungheni, Basarabeasca, satul Bărlădeni din raionul Ocnița, localitatea Cupcin din raionul Edineț.

O analiză simplă arată că, centrele sportive multifuncționale au fost construite nu așa cum se anunțase anterior în zonele rurale pentru a moderniza și renaște regiunile, ci în locurile unde PSRM au o cotație electorală bună – nordul și sudul Moldovei, inclusiv Găgăuzia.

Realitatea.md va monitoriza și informa opinia publică, dacă până la finalul mandatului de președinte al țării, Igor Dodon, se va ține de cuvânt și va construi și da în exploatare cele 300 de complexuri sportive promise cetățenilor.

Primarul din Peresecina i-a refuzat lui Dodon! A zis că satul nu are nevoie de un complex sportiv „dăruit” de președinte

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3167 0.6786%
USD USD 17.8504 0.4417%
RUB RUB 0.2734 -1.8665%
RON RON 4.0200 0.3294%
UAH UAH 0.7286 -0.0960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile