Logo Realitatea.md

UNDP a devenit partenerul strategic TwentyTu. Suma totală colectată pentru proiect a depășit 100.000 euro

14 Noiembrie 2018, 14:41 // Tech

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare devine partenerul strategic al proiectului TwentyTu, prin semnarea unui contract de grant în valoare de 60.000 USD, sumă care va fi utilizată pentru implementarea platformei de învățare online pentru elevi și profesori.

O dată cu acest acord semnat, suma totală colectată pentru TwentyTu a depășit 100.000 euro, fonduri care ne vor permite să dezvoltăm toate cele 11 cursuri pentru elevi și 3 cursuri pentru profesori și să le integrăm într-o platformă online integrată.

”TwentyTu este una dintre cele mai ambițioase inițiative în domeniul educației. Abordarea este una nouă prin faptul că atragem fonduri și idei direct de la cetățeni și companii pentru a dezvolta un curriculum inovativ centrat pe competențe dictate de viitor. Urmează să testăm și noi modele de deblocare a finanțării pentru dezvoltarea educației, inclusiv modelul de contract de performanță”, susține Dumitru Vasilescu, Specialist Politici, PNUD Moldova.

„Este o onoare pentru noi să avem PNUD-ul ca donator al TwentyTu, după ce au fost alături de noi cu consultanță și suport încă de la începutul proiectului. PNUD-ul este un mare prieten pentru viitorul educației Republicii Moldova”, a declarat Ana Chirița, directorul executiv al Asociației Companiilor TIC din Moldova.

Până acum, aproape 170 de donatori - cetățeni din Republica Moldova, din diasporă, dar și aproape 20 de companii, alături de noul partener PNUD, au contribuit împreună peste 100.000 euro. Donațiile mai pot fi efectuate pe www.twentytu.md.

La ce etapă se află proiectul

În timp ce colectarea donațiilor continuă, echipa proiectului lucrează la crearea programelor și instrumentelor necesare pentru instruirea elevilor și profesorilor. O companie cu renume a fost deja selectată pentru integrarea cursurilor într-o platformă online.

Despre TwentyTu

TwentyTu își propune să ajungă cu instruiri în domeniile viitorului în toate școlile și în casele din Moldova, printr-o platformă de cursuri online unică. Printre cursurile care urmează a fi predate se numără: matematică distractivă, fizică, antreprenoriat, inteligență artificială, inteligență emoțională și multe altele.

Sesiunile de instruire vor fi livrate atât online, cât și offline, în cele mai importante centre regionale ale țării. Toți elevii care dispun de un calculator și acces la internet vor deveni beneficiarii TwentyTu. De asemenea, cooperăm cu autoritățile pentru a integra TwentyTu în programul școla de bază, astfel încât elevii să primească bonusuri la notele semestriale în cazul în care urmează unul sau mai multe cursuri TwentyTu.

Inițiativa a fost lansată de către Centrul de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”, expert recunoscut pentru inițiative educaționale de amploare.

Citeste tot despre: Ana Chirița, Tekwill, TwentyTu, UNDP
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 -0.0383%
USD USD 18.0329 0.2663%
RUB RUB 0.2785 -0.6067%
RON RON 4.2187 0.0166%
UAH UAH 0.6843 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile