Logo Realitatea.md

UNICEF: Soluții digitale gratuite pentru a te educa, chiar dacă au fost închise temporar instituțiile de învățământ

18 Martie 2020, 13:34 // Tech

În urma închiderii școlilor, învățarea digitală și la distanță este foarte importantă. Mai jos puteți găsi o compilare de platforme, aplicații și conținut digital deschise și gratuite. UNICEF oferă această listă ca o resursă pentru profesori, părinți, îngrijitori și copii interesați de instrumente suplimentare celor oferite de școli și educatori.

Includerea în această listă nu constituie aprobarea UNICEF; acestea sunt instrumente digitale recunoscute și utilizate pe scară largă. În timp ce există un produs de bază gratuit, unele instrumente au opțiuni plătite pentru conținut / funcționalități suplimentare.

• Părinții și îngrijitorii ar trebui să:

- Fie implicați activ în procesul de educație a copiilor. Utilizați tehnologia ca un ingredient al unei experiențe de învățare care include interacțiunea umană, recunoscând că tehnologia nu poate înlocui profesorii sau prezența și îndrumarea părinților. Acest lucru este valabil mai ales pentru copiii mai mici.

- Protejați datele copiilor. Părinții și îngrijitorii ar trebui să verifice resursele digitale pe care le accesează copiii și să le evite pe cele care nu par sigure sau care necesită informații personale detaliate.

Platforma

Descrierea

Limbă

African Storybook

Acces deschis la manualele de imagini în 189 de limbi vorbite în conținutul african.

Multiple

Akelius

Platforma de învățare a limbilor străine, cu accent pe studenții fără alfabetizare de bază în limba lor maternă care trebuie să învețe o a doua limbă (ex. Refugiați, migranți).

 

Greacă, Engleză, Franceză, Suedeză

Alison

Cursuri online gratuite.

Engleză, Spaniolă, Franceză, Italiană, Portugheză

Bolo

Aplicație pentru sprijinirea alfabetizării.

 

Multiple

Coursera

Cursuri online predate de instructori de la universități și companii recunoscute.

Engleză

Duolingo

Aplicație de învățare a limbilor străine

Multiple

Edpuzzle

Edpuzzle este o platformă pentru implicarea studenților folosind videoclipuri, prin instrumente simple de editare. Găsiți un videoclip, adăugați întrebări și atribuiți-l clasei.

Multiple

EdX

 

Engleză

EkStep

An open learning platform with a collection of learning resources in literacy & numeracy.

Engleză

Funzi

Serviciul de învățare mobil care acceptă predarea și instruirea pentru grupuri mari.

Multiple, inclusiv: Engleză, Rusă, Suedeză

Global Digital Library

Promovează educația timpurie prin punerea la dispoziție a cărților digitale și a altor materiale de citit disponibile în mai multe limbi.

Multiple

Gooru

Utilizează tehnologia pentru a evalua cunoștințele și abilitățile de bază ale elevilor și apoi creează călătorii de învățare individualizate, oferind materiale de învățare și evaluare iterativă prin intermediul Navigatorului său de învățare.

Engleză

Kaltura

Kaltura încearcă să facă educația mai interactivă, antrenantă și mai accesibilă. Profesorii și studenții pot crea cu ușurință, încărca, edita, gestiona, publica, descoperi și livra videoclipuri pe orice dispozitiv.

Multiple

Khan Academy

Cursuri online gratuite.

Multiple

Kolibri

Platforma de învățare digitală cu sursă deschisă, proiectată pentru comunități cu resurse limitate, capabile să funcționeze offline.

Multiple

Let’s Read

Depozit digital de povești multilingve pentru copii.

Platforma de învățare și gestionare a datelor care oferă acces la educație suplimentară prin tehnologie mobilă și dezvoltare și distribuție de conținut digital localizate în Africa de Sud.

Multiple

Moodle

Platforma de învățare concepută pentru a oferi educatorilor, administratorilor și cursanților un sistem integrat pentru a crea medii de învățare personalizate.

Multiple

Open Learning Exchange (OLE) Ghana

OLE Ghana a lucrat la mai multe inițiative cu Ministerul Educației pentru a sprijini utilizarea tehnologiei profesorilor și studenților.

Engleză

Rumie

Instrument și conținut de educație digitală gratuit care permite învățarea pe tot parcursul vieții pentru comunitățile din lumea întreagă.

Engleză

University of the People

Universitate online non-profit, acreditată americană, dedicată deschiderii accesului la învățământul superior la nivel global.

Engleză

Ustad Mobile

Accesați și partajați conținut educațional offline.

Engleză

Worldreader

Oferă acces gratuit la o mare bibliotecă de cărți și povești digitale care pot fi accesate prin dispozitive mobile.

Multiple

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile