Logo Realitatea.md

Unioniștii au lansat un apel public partidelor pro-europene pentru a-și uni forțele în scrutinul prezidențial (VIDEO)

12 Februarie 2020, 11:14 // Politica

Mișcarea Politică Unirea a lansat astăzi o invitație la dialog partidelor pro-europene (PLDM, PAS, PPDA, PUN, etc) pentru a realiza împreună o strategie de mobilizare a cetățenilor la vot, la prezidențiale din acest an, precum și pentru celelalte scrutine, care urmează să se desfășoare în următorii ani.

Apelul public a fost lansat pentru toate partidele politice, dar mai cu seamă pentru cele care au o popularitate și o susținere constantă din partea cetățenilor.

Potrivit liderilor Mișcării, această mobilizare este făcută înainte de alegeri, pentru a putea învinge în fața socialiștilor și a lui Igor Dodon, care „este omul lui Plahotniuc și al Rusiei, este omul din plastilină, care se modelează așa cum i se spune”.

Mișcarea Politică Unirea susține că, din 2009 și până în prezent, toate alianțele erau făcute după alegeri, fapt ce a dovedit o ineficiență, iar acum formațiunea dorește să coaguleze toate forțele unioniste și pro-europene până la alegeri. Acest fapt ar oferi în opinia liderilor Mișcării o credibilitate și încredere oamenilor și astfel vor ieși la vot.

Membrii Mișcării Unioniste mai consideră cetățenii și-ar putea dori un candidat unic unionist și unul pro-european la alegerile prezidențiale și nicidecum mai mulți, fapt ce duce la dezbinare, atacuri în campania electorală și în final un rezultat mic în favoarea unuia mai mare partidelor de stânga.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile