Logo Realitatea.md

Unioniștii cheamă cetățenii la Marea Adunare Generală, unde va fi semnată Declarația de Unire. Au fost invitați toți deputații din Parlament (VIDEO)

06 Martie 2018, 12:54 // Societate

Mai multe Asociații Obștești unioniste vor organiza la 25 martie curent, în Piața Marii Adunări Naționale un miting cu genericul „La sfat cu cetățeanul, la sfat cu suveranul”, unde se va semna Declarația de Unire, în contextul faptului că tot mai multe localități s-au expus pozitiv asupra acestui lucru. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă prezentată de către organizatorii evenimentului.

Foto simbol

Ținând cont de faptul că evenimentul este de o anvergură națională, organizatorii au invitat toții cei 101 de deputați din Parlamentul Republicii Moldova, pentru a participa la acest miting destinat semnării Declarației de Unire.

Totodată, în cadrul Marii Adunări, unioniștii vor cere celor două Parlamente de la Chișinău și București să semneze la 27 martie curent, Declarația de Unire în Legislative, și să recunoască Actul de întregire a Basarabiei cu România din 27 martie 1918.

Marea Adunare Națională va începe cu un marș, care va porni din toate orașele României, finisându-se în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău.

La eveniment se va semna trei documente:

- Declarația Marii Adunări Naționale de reintregire a țării prin recunoașterea Actului de Unire a Basarabiei cu România din 27 martie 1918, ca fiind un act oficial, care să intre în vigoare în prezent

- O cerere adresată celor două Parlamente ale României și Republicii Moldova, prin care să convoace o ședință comună unde vor semna această declarație

- O hotărâre prin care, Marea Adunare Generală, va împuternici o delegație, compusă din primari, consilieri locali, care au votat declarația de reîntregire a țării și reprezentanți ai societății civile, care la 26 martie să se prezinte la Parlamentul Moldovei și la Ambasada României, pentru a le înmâna aceste documente semnate și să participe la ședința comună a Parlamentelor din 27 martie.

Realitatea.md amintește că până în prezent 97 de localități din Republica Moldova au semnat declarația de unire simbolică, adică circa un milion două sute de mii de cetățeni.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile