Logo Realitatea.md

Unioniștii Octavian Țîcu și Andrei Năstase au indicat în declarația de la CEC că vorbesc „limba de stat”. Doar trei au scris - română

21 Septembrie 2020, 11:34 // Politica

Doar trei candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au indicat că vorbesc limba română în declarația privind consimțământul de a fi susținuți în calitate de candidați la scrutinul prezidențial, depusă la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Potrivit liderului Partidului Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, doar candidata PAS, Maia Sandu, candidatul PLDM, Tudor Deliu, și cel al Mișcăriii Politice „Unirea”, Dorin Chirtoacă, au indicat că vorbesc limba română în declarație.

Ceilalți zece candidați, inclusiv președintele PUN, Octavian Țîcu, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care s-au declarat susținători ai unioniștilor, au indicat că vorbesc „limba de stat”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Valeriu Munteanu a publicat declarațiilor acestora.

Declarație: Dorin Chirtoacă

Declarație: Toma Serghei

Declarație: Igor Dodon

Declarație: Andrian Candu

Declarație: Maia Sandu 

Declarație: Kalinin Alexandr 

Declarație: Costaș Ion

Declarație: Octavina Țîcu

Declarație: Violeta Ivanov

Din comentariile postării, candidatul independent la prezidențiale Ion Costaș a spus că CEC i-ar fi obligat să scrie anume așa, pe când Valeriu Munteanu i-a replicat că nu ar fi fost o asemenea cerință de la CEC, căci Tudor Deliu a indicat că vorbește limba română și deja a fost și înregistrat de Comisie în cursă.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile