Logo Realitatea.md

Unionistul Constantin Codreanu și jurnalistul Doru Dendiu vor să reprezinte Moldova în Parlamentul României (VIDEO)

04 Octombrie 2016, 12:07 // Politica

Unionistul Constantin Codreanu și jurnalistul Doru Dendiu sunt candidații din Republica Moldova ai formațiunii fostului președinte român Traian Băsescu, „Mișcarea Populară”, pentru alegerile parlamentare din România. Astfel, la alegerile din 11 decembrie curent, Constantin Codreanu intenționează să candideze pentru unul din cele patru locuri în Camera deputaților, în timp ce Doru Dendiu, va opta pentru unul din cele două locuri în Senat, rezervate cetățenilor români din diasporă.

Pentru a putea fi înregistrați în calitate de pretendenți la alegerile parlamentare din România pe lista Partidului Mișcarea Populară (PMP), cei doi trebuie să colecteze un anumit număr de semnături, iar cetățenii moldoveni care dețin și cetățenia română vor putea semna în favoarea celor doi la biroul parlamentar al deputatului PMP din România Eugen Tomac, de la Uniunea Scriitorilor sau la unul din două corturi care vor activa la Chișinău, în preajma Liceului „Gheorghe Asachi” și în fața sediului central al Poștei. Totodată, cei doi vor organiza și un eveniment de lansare la care va fi prezent actualul deputat român pentru Moldova Eugen Tomac și, posibil, Traian Băsescu.

Constantin Codreanu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că se implică în politică pentru a-și putea continua munca pe care a făcut-o în ultimii ani ca unionist în sectorul civic. „Nu mai putem fi tratați ca diasporă, pentru că Republica Moldova nu este diaspora. Următorul proiect de țară pentru România după NATO și Uniunea Europeană este Republica Moldova. Nu înțeleg de ce acum la Cotroceni se caută proiecte de țară. Am tot încercat în calitate de unionist să facem lobby pe lângă diverse instituții, dar trebuie să instituționalizăm acest proces pentru a putea face Unirea în 2018”, a spus acesta.

La rândul său, jurnalistul Doru Dendiu a menționat că „trebuie să asigurăm o continuitate a proiectelor începute de domnul președinte Traian Băsescu și trebuie să asigurăm o continuitate a proiectelor începute de domnul deputat Eugen Tomac, ales acum patru ani cu o majoritate covârșitoare aici, la Chișinău”.

La scrutinul pentru alegerea membrilor Camerei Deputaţilor şi Senatului României de la finalul anului 2016, cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea să îşi exercite votul prin corespondenţă sau la una dintre secţiile de votare, care vor fi organizate în străinătate. Deocamdată, nu a fost făcut public numărul exact al secţiilor de vot care vor fi deschise în Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile