Logo Realitatea.md

Uniunea Avocaților se adună pentru a analiza comportamentul lui Igor Popa față de fostul client - Vlad Filat

30 Septembrie 2020, 09:44 // Actualitate

Odată sesizată de președintele PLDM, Vlad Filat, în privința lui Igor PopaUniunea Avocaților din Republica Moldova a anunțat că urmează să fie examinată apariția publică a avocatului și să-i fie analizat comportamentul față de client.

„Comisia va analiza comportamentul și acțiunile avocatului Igor Popa, în raport cu fostul său client, prin prisma respectării disciplinei și normelor de etică profesională, corespunzător prevederilor Legii nr. 1260/2002 cu privire la avocatură, Statutului profesiei de avocat și Codului deontologic al avocaților, urmând să se pronunțe asupra încălcărilor reclamate în acțiunile avocatului, iar în cazul existenței unor temeiuri suficiente, privitor la eventualele sancțiuni care se impun”, a anunțat Uniunea.

Amintim că, în conformitate cu legislația în vigoare, pe lângă faptul că orice om are dreptul la apărarea, adică la un avocat, este de menționat că, la primirea licenţei, avocatul depune în faţa Ministrului Justiţiei următorul jurămînt: „Eu, avocatul (numele, prenumele), jur să-mi aduc aportul la apărarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale omului, să-mi îndeplinesc conştiincios şi onest îndatoririle de avocat, să păstrez secretul profesional şi, prin comportamentul meu, să nu compromit onoarea profesională a avocatului”.

La același subiect:

Filat s-ar fi ales cu 100 de mil. €, după „furtul miliardului”. Ex-avocatul său afirmă că mai este cercetat pentru spălare de bani în două țări

După dezvăluirile ex-avocatului său, Vlad Filat promite să iasă cu o conferință de presă: „... m-a băgat în pușcărie...”

Avocat: Igor Popa a încălcat relațiile reglementate de Codul Deontologic al Avocatului. Vlad Filat trebuie să ceară sancționarea fostului său avocat

(VIDEO) Filat, după acuzațiile fostului avocat al său! Pentru una, este în stare chiar să-i dea „un pumn în bot”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile