Logo Realitatea.md

Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicoale Testemițeanu” a obținut statutul de instituție acreditată internațional

20 Iunie 2019, 19:20 // Societate

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” a obţinut statutul de instituţie acreditată internaţional de către Federația Mondială de Educație Medicală (World Federation for Medical Education - WFME). Ieri, instituția a primit Certificatul de confirmare a acreditării pe un termen de cinci ani. Acesta este eliberat de către Consiliului de acreditare al Agenției Independente de Acreditare și Rating din Kazahstan - entitate abilitată de WFME cu drept de certificare internaţională a instituţiilor de învățământ.

Foto: simbol/diez.md

„Odată cu obținerea Certificatului de confirmare a acreditării internaționale, USMF Nicolae Testemițanu se poziționează pe o treaptă superioară, fapt ce demonstrează calitatea programelor de studii și a tuturor activităților desfășurate de către Universitate”, a declarata Ion Ababii, rectorul universității.

Pentru specialiștii pregătiți la USMF „Nicolae Testemițanu”, certificarea internațională semnifică recunoașterea diplomelor de studii în alte state ale lumii și posibilități de afirmare peste hotarele țării.

Procesul de acreditare internaţională a fost inițiat în luna martie 2019 și a presupus mai multe etape, una dintre ele fiind realizarea Raportului de autoevaluare instituţională, conform cerinţelor înaintate de IAAR. Ulterior, în perioada 3-5 iunie curent, Comisia de experți externi a IAAR s-a aflat la USMF „Nicolae Testemițanu”, în scopul evaluării instituţionale finale în baza standardelor WFME, după examinarea preliminară, efectuată în lunile martie-mai. 

La final, Comisia a recomandat ca Universitatea să tindă spre autofinanţare la repartizarea resurselor, inclusiv pentru remunerarea personalului didactic în vederea atingerii unor rezultate mai bune în instruire.

Acreditarea Federației Mondiale de Educație Medicală certifică atât sustenabilitatea programelor de educație medicală, cât și competențele instituțiilor de profil în oferirea instruirii medicale calitative - elemente ce asigură încrederea pacienților și a medicilor practicieni calificați.

CITEȘTE ȘI:

Proaspeții absolvenți ai Universității de Medicină și Farmacie au depus astăzi jurământul lui Hippocrates

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile