Logo Realitatea.md

Unul dintre minorii, care ar fi ucis un bărbat la Hîncești, era fiul adoptiv al victimei

09 Noiembrie 2018, 11:08 // Societate

Un bărbat de 38 de ani din satul Onești din raionul Hâncești a murit, după ce a fost snopit în bătaie, în noaptea de 6 spre 7 noiembrie, de trei minori cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani și un bărbat de 45 de ani. Despre crima odioasă au apărut detalii noi. Unul dintre copiii bănuiți este fiul adoptiv al victimei, scrie Deschide.md.

Secretara Primăriei Oneşti a declarat că cei trei minori provin din familii social-vulnerabile: „Bărbatul care a decedat, nu avea viză de reședință la noi în localitate, el fiind originar din Cantemir. Acesta avuse anterior o soție și doi copii, undeva în nordul țării, dar, de vreo 6 ani, venise la noi în localitate și trăia în concubinaj cu mama unuia dintre cei minori.

Ea nu era angajată în câmpul muncii, la fel ca și mamele celorlalți doi, dar lucrau așa, mai mult ocazional. Răposatul lucra în calitate de cioban la noi în sat. Doi dintre minori absolviseră gimnaziul, iar al treilea era în clasa a 9-a. Tragedia a avut loc acasă la unul dintre cei trei minori”.

Pe de altă parte, oamenii din localitate au povestit pentru sursa citată că răposatul și concubina sa erau consumatori de alcool și adesea erau văzuți prin sat în stare de ebrietate: „Bărbatul avea obiceiul să o bată des pe femeie, iar feciorul acesteia, în vârstă de 16 ani, se săturase să-și vadă mama bătută, așa că miercuri seara și-a chemat prietenii acasă la el, au băut împreună cu decedatul, apoi l-au luat l-a bătaie”.

Solicitat telefonic, Remus Moroz, șeful Procuraturii Hâncești, a declarat pentru Deschide.md, că minorii au filmat momentul când îl snopesc în bătaie pe bărbat, iar imaginile au fost incluse ca probe în dosar. Procurorul a confirmat că motivul conflictului a fost faptul că defunctul ar fi maltratat-o pe mama unuia dintre minorii reținuți, iar ultimul s-ar fi răzbunat.

Dacă vina celor patru agresori va fi demonstrată, aceștia riscă să fie condamnați de la 12 la 20 de ani de închisoare sau chiar la detenţie pe viaţă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 -0.0383%
USD USD 18.0329 0.2663%
RUB RUB 0.2785 -0.6067%
RON RON 4.2187 0.0166%
UAH UAH 0.6843 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile