Logo Realitatea.md

Unul dintre suspecții, care i-a tuns forțat pe doi tineri de la Călărași, a fost condamnat în Italia (FOTO)

14 August 2018, 14:48 // Societate

O persoană din grupul, care i-a tuns forțat pe doi tineri de la Călărași, a fost condamnat, în 2014, la 24 de ani de închisoare în Italia pentru că ar fi participat alături de alți doi moldoveni la omorul unui cetățean în vârstă de 34 de ani din Tunisia.

Ca în anii '90: Doi tineri au fost tunși forțat la o benzinărie din Călărași, pentru că aveau… părul lung (VIDEO)

Foto: ZdG.md

Informația a fost confirmată pentru ZdG.md de către Inspectoratul de Poliție (IP) Călărași, care l-a identificat pe suspect. Șeful adjunct al IP Călărași, Marin Cernei, a comunicat că, anterior, autoritățile din Italia au transmis o scrisoare în care se menționa că Sergiu Buruiană este condamnat la 24 de ani de închisoare și este dat în căutare. Acesta a evitat să ofere mai multe detalii despre caz.

Potrivit sursei citate cu referire al presa italiană, crima la care ar fi participat și Sergiu Buruiană a avut loc în aprilie 2012, la Padova, Italia. Totul ar fi pornit de la un conflict dintre un grup de tunisieni și un grup de moldoveni, care s-ar fi aflat sub influența alcoolului. La un moment dat, un moldovean a scos un pistol și l-ar fi împușcat pe unul dintre tunisieni.

Sergiu Buruiană a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, însă a fugit din Italia, fiind anunțat ulterior în căutare de către autoritățile italiene. Un alt moldovean, care ar fi fost autorul omorului, a fost condamnat la 14 ani de închisoare, fiind reținut în 2013, după ce a fugit și s-a ascuns în orașul Soci din Rusia.

Sergiu Buruiană a fost implicat și într-un alt caz în Italia, care datează din 2010. Presa de acolo scria atunci că opt moldoveni, printre care doi minori, au fost reținuți pentru vătămare și rezistență față de carabinieri.

„Carabinierii au fost solicitați de un șofer polonez, care a fost lovit cu un pistol de către unul dintre cei reținuți. Poliția a cerut o explicație grupului de moldoveni. Ca răspuns, aceștia au început să amenințe carabinierii și să îi lovească. Atunci când grupul de moldoveni a văzut că Sergiu Buruiană a fost reținut de poliție, aceștia au încercat să îl elibereze”, scria presa din peninsulă.

Numele lui Sergiu Buruiană figurează și într-un dosar în care a fost decăzut din drepturile părintești. În octombrie 2017, un bărbat de 31 de ani din Călărași, cu nume similar, a fost condamnat de Judecătoria Strășeni la 220 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de trei ani.

Buruiană, fiind în stare de ebrietate, a urmărit șoferul unui automobil care „i-ar fi creat situație de pericol de accident”. Fiind la volan, Buruiană ar fi condus automobil haotic, executând manevre interzise în trafic pentru a-l determina pe șofer să oprească automobilul, după care l-a numit cu cuvinte necenzurate și a aplicat violența fizică asupra acestuia.

Amintim că, la o zi de la apariția secvenței video în care cei doi tineri sunt tunși, poliția a anunțat că a identificat șase bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, inițiind și un proces penal pentru a stabili toate circumstanțele și a atrage la raspundere persoanele vinovate.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile