Logo Realitatea.md

USAID organizează o vizită de studiu în SUA pentru producătorii de cireșe

02 Aprilie 2019, 13:54 // Economie

Șapte producători de cireșe au șansa să meargă în SUA pentru a studia tehnologiile avansate de producere și post-recoltare a cireșelor. Vizita de studiu este organizată în cadrul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova și este preconizată în lunile iunie-iulie, în statele Oregon și Washington.

Foto simbol: pixabay.com

La concurs sunt invitați să participe producătorii de cireșe care dispun deja de livezi de cireșe intensive de producere, sau consultanți în domeniul producerii sau post-recoltării cireșelor. Proiectul USAD/APM va acoperi costurile de organizare a vizitei de studiu, de transport internațional și local în cadrul vizitei de studiu și de traducere. Totodată participanții urmează să achite cheltuielile de obținere a vizei, asigurarea medicală cazarea și diurna.

La selectarea celor șapte participanți proiectul USAID/APM va aplica criterii cum ar fi:

  • deținerea de certificări internaționale GLOBALG.A.P. sau GRASP;
  • existența unor planurile concrete privind adoptarea practicilor și tehnologiilor îmbunătățite în domeniul producerii și post-recoltării cireșelor;
  • experiență în găzduirea evenimentelor de instruire și diseminare a experienței proprii în adoptarea practicilor și tehnologiilor îmbunătățite în domeniul producerii și post-recoltării cireșelor, precum și Gradul de cunoaștere a limbii engleze.

Persoanele interesate pot depune formularul de participare și acordul memorandum disponibile AICI sau în anexă la prezentul mesaj până pe data de 4 aprilie 2019, ora 16:00, pe adresa de e-mail iburlacu@moldovaagro.comcu indicarea în titlul „Aplicație pentru participarea la vizita de studiu cireșe SUA [Denumirea companiei].

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2244 -0.3747%
USD USD 17.4348 0.1131%
RUB RUB 0.2726 -0.1465%
RON RON 4.0365 -0.4268%
UAH UAH 0.7123 0.5080%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile