Logo Realitatea.md

Usatîi: „Stafful lui Dodon va aduce organizat oameni în noaptea de duminică. Voicu - responsabil de mobilizare”

12 Noiembrie 2020, 08:58 // Politica

În noaptea de dumincă spre luni, 15 spre 16 noiembrie, la Chișinău ar putea avea loc un marș de susținere pentru Igor Dodon, în caz că acesta va obține victoria turului II al prezidențialelor sau, eventual în caz că va pierde, va fi un protest sub denumirea de „Maidan Moldova”. Asta spune liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, cu referire la surse de-ale sale. „Stafful lui Igor Dodon deja organizează transport pentru oameni din nordul țării pentru a-i aduce la Chișinău, iar ministru Pavel Voicu ar avea responsabilitatea de a aduna peste 40.000 de oameni”, a anunțat acesta la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Renato Usatîi a prezentat un raport primit de la surse din Federația Rusă. În document ar fi indicată suma de 120.000 de euro pentru acțiunile care ar trebui să aibă loc în noaptea de duminică spre luni.

Pe lângă transportarea organizată a persoanelor din nordul țării la Chișinău, în rapoartele de care a făcut rist Usatâi este indicată o sumă de bani preconizată pentru aducerea unor provocatori din Ucraina. Renato Usatâi presupune că ar fi o capcană, atât încâr provocatorii vor fi aduși de echipa lui Dodon, însă în societate să pară că aceștia sunt aduși de Maia Sandu.

„S-a cheltuit 190 de mii de euro pentru transport, pentru ce se va întâmpla în noaptea de duminică spre luni. Merge vorba despre transportul cetățenilor din nordul țării, cee de ce se ocupă ministrul Pavel Voicu, mobilizare totală pentru ca lumea să fie gata la Chișinău. Acum ei pregătesc proiectul pe care l-au numit „Maidan Moldova și prin care vor să aducă provocatori din Ucraina. Totodată aici se menționează că trebuie să informeze SIS-ul din Republica Moldova de acești oameni care sunt organizați tot de ei ca să vină în Republica Moldova”, a declarat Usatâi.

Potrivit lui Usatîi, de acțiunile de mobilizare ar fi răspunzător acum Pavel Voicu.

„Am vorbit cu mai mulți comisari care mi-au spus că iată ieri Voicu a lucrat în nordul țării cu mai mulți conducători ai poliției, astăzi în centru, mâine pleacă la sud, unde le-au spus să fie rezervate toate autobusele și rutierele pentru noaptea de duminică spre luni, deoarece ei fac un marș în susținerea lui Dodon. Lui Voicu i-a dat sarcina să adune 40.000 de oameni de la Ungheni până la Briceni. Vor să organizeze o bătaie între oameni”, a mai menționat Usatîi.

Deocamdată, nu avem o reacție a ministrului de Interne și nici a președintelui Igor Dodon. Informația a fost publicată, pentru că prezintă un interes major pentru public.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile