Logo Realitatea.md

Usatîi: O delegație MAEIE a plecat la Moscova să aducă piloții acasă. Dodon va comanda să-i mai țină (VIDEO)

12 Februarie 2019, 09:15 // Politica

Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, a ieșit într-un live pe contul său de Facebook în care a divulgat că o delegație a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) ar fi zburat la Moscova pentru a aduce piloții moldoveni, ținuți ostatici de talibani timp de aproape 4 ani în Afganistan.

„O delegație a MAEIE din care fac parte reprezentanți ai Ministerului, dar și medici, ar fi zburat aseară la Moscova, pentru ca azi să-i aducă acasă pe piloții moldoveni. Aterizarea este preconizată pentru ora 18:00, pe aeroportul de la Chișinău”, a declarat acesta.

Politicianul a mai spus că odată ce va afla șeful statului despre asta, va da comanda să nu-i dea pe cetățeni, pentru că trebuie să-i aducă el săptămâna viitoare.

Важная новость которую не успел сообщить по тв. Завтра ждём продолжение о борьбе за то, кто привезёт молдавских пилотов. И это очень печально.

Publicată de Усатый Ренато-Renato Usatii pe Luni, 11 februarie 2019

Deocamdată, MAEIE nu a venit cu o informație oficială în acest sens.

Amintim că președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a învinuit pe Igor Dodon că ar face campanie pe seama acestui subiect și că, de fapt, eliberarea ostaticilor este meritul autorităților de la noi. În același timp, Igor Dodon a declarat în cadrul unui interviu că autoritățile de la noi ar fi cedat acum un an, iar el împreună cu „prietenii din Rusia” a reușit într-un final să obțină această eliberare.

Pe 24 noiembrie 2015, elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V a fost capturat în Afganistan, după ce a efectuat o aterizare de urgenţă. La bord se aflau, în total, trei cetățeni moldoveni - membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. 

Un moldovean a fost ucis, iar alți doi - Lionel Buruiană și Mihail Crihan - au fost ținuți ostatici până recent. Acum, piloții ar fi internați într-un spital de la Moscova.

Citeste tot despre: MAEIE, piloții moldoveni, Renato Usatîi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3244 -0.9219%
USD USD 17.7272 -0.1538%
RUB RUB 0.2478 -1.1568%
RON RON 3.9914 -0.8890%
UAH UAH 0.6595 -0.6777%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile