Logo Realitatea.md

Usatîi a depus la CEC o solicitare de a-l exclude pe Dodon din cursă: Vom deveni martori dacă putem sau nu să avem încredere în CEC (VIDEO)

12 Noiembrie 2020, 11:07 // Stiri

Liderul Partidului „Nostru” Renato Usatîi a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) o solicitare de a-l exclude pe Igor Dodon dun cursa prezidențială a turului doi, din cauza raportării eronate a cheltuielilor în rapoartele financiare din cadrul campaniei electorale.

Foto Simbol

Potrivit lui Usatîi, dacă CEC va reacționa conform legislației la cererea sa, atunci instituția urmează să solicite Curții de Apel Chișinău să retragă decizia de înregistrare a lui Igor Dodon în cursa prezidențială.

„Sunt temeiuri clare că a fost violată legislația Republicii Moldova. Plahotniuc de un an nu mai este în Moldova, dar violarea justiției a rămas ca moștenire și este utilizată de Igor Dodon. Astăzi vom deveni martori dacă putem sau nu să avem încredere în CEC. Împreună cu colegii am depuns un set de acte la CEC și o sesizare ceea ce ține de anularea lui Igor Dodon din cursa electorală. Avem dovezi că Dodon a cheltuit mai mulți bani pentru ziare și combustibil decât a declarat. CEC trebuie să se expună și dacă țin cont de aceste materiale le vor transmite la Curtea de Apel”, a spus Renato Usatîi.

Liderul Partidului „Nostru” mai susține că, „omul care tinde spre victorie nu își rezervă scuarul pentru proteste”, făcând trimitere la rezervarea mai multor locații din centrul Capitalei de către PSRM, imediat după alegeri, pentru a întruni peste 20 de mii de oameni, care ar urma să participe în mod organizat de către socialiști, la protestele de după 15 noiembrie, după cum declară Usatîi.

Amintim că, ieri, la Tipografia de Stat Universus a fost depistat un lot de ziare ale „candidatului independent”, Igor Dodon, care se tipăreau. Deși în rapoarte acesta declară că au fost tipărite pe durata campaniei puțin peste 50 de mii de ziare, doar ieri au fost identificate cu mult mai multe gazete în depozitul tipografiei.

Scandalul a luat amploare, după ce mai mulți deputați PAS, politicieni extraparlamentari, dar și activiști civici și-au făcut prezența la tipografie. Ulterior, au venit și parlamentarii ai PSRM, fapt ce a dus la un mic conflict între doi deputați PSRM și PAS. Poliția a intervenit, iar acum cazul este documentat, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Deputații PSRM, din cadrul staff-ului lui Igor Dodon susțin că totul este legal și conform legii.

Citeste tot despre: CEC, Igor Dodon, Renato Usatîi, solicitare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile