Logo Realitatea.md

Usatîi spune că este șantajat pentru a-l susține pe Dodon în turul doi, fără să precizeze de către cine. Dacă nu o va face riscă să fie închis (VIDEO)

06 Noiembrie 2020, 16:51 // Societate

Renato Usatîi afirmă că este şantajat să-l susţină pe Igor Dodon în turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar dacă nu o va face așa cum i se cere va fi condamnat la ani 15 ani de închisoare, fără să precizeze în baza la ce acuzații ar putea fi închis. Declarațiile au fost făcute astăzi de către liderul Partidului „Nostru” Renato Usatîi, în cadrul unui live pe Facebook.

Embed:

„Sunt ameninţat că, după Anul Nou, voi fi condamnat la 15 ani de puşcărie, dacă nu-l voi susţine în turul doi pe Igor Dodon. Cum şi cine s-a gândit că eu pot fi şantajat şi distrus, dacă acest lucru nu s-a întâmplat în 42 de ani de când trăiesc? Nimeni nu va reuşi acest lucru. Sunt contra corupţiei, iar scopul principal în viaţa mea este de a distruge acest sistem corupt. Sunt gata să ţin piept la orice intimidări”, a spus Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, scopul său de bază este să scoată statul din „mânile lui Igor Dodon”, fapt pentru care nu va renunța la acest principiu sub nici o formă.

„O parte a problemei a fost rezolvată anul trecut când a fugit Plahotniuc. Acum a rămas a două parte a mafiei şi scopul meu principal este să distrugem acest sistem. Sunt pregătit să mă expun, dar nu pot să admit menţinerea la putere a „culiocului” , care va continua să-şi bată joc de ţara noastră şi să o dea de gol în faţa întregii lumi”, a mai spus Usatîi.

Acesta a îndemnat cetăţenii care l-au votat în turul întâi „să se mobilizeze în turul doi” şi să dea un vot „împotriva lui Dodon”.

Acum oamenii sunt umiliţi în Federaţia Rusă, inclusiv cu implicarea structurilor de forţă. Ei sunt speriaţi că dacă nu vor ieşi la vot pe data de 15 noiembrie şi nu-l vor vota pe Dodon, atunci vor fi deportaţi. Stimaţi cetăţeni, puteţi să fiţi speriaţi ca să veniţi la secţiile de vot, dar nu sunteţi obligaţi să votaţi acest culioc, deoarece în cabina de vot veţi fi doar dumneavoastră.”, a precizat Renato Usatîi.

Totodată, liderul Partidului „Nostru” a mai declarat că nu deține „nici o informație că Maia Sandu ar fi implicată în furtul miliardului sau alte ilegalități”, fapt pentru care ar fi o șansă pentru Republica Moldova „de a fi guvernată de o persoană cu o reputație bună”.

Precizăm că, Usatîi nu a precizat de cine anume este șantajat și nici nu a dat vreun nume, însă a pomenit despre Partidul din Rusia LDPR, care era înfrățit cu partidul condus de către acesta în Moldova. Acest partid rus a anunțat ieri că nu va mai colabora cu Partidul „Nostru” și nici nu îl va mai susține. 

Întreaga declarație a lui Renato Usatîi o putezi vedea mai jos. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile