Logo Realitatea.md

Usatîi sugerează că a fost plănuită rechemarea lui Neguța de la Moscova: „Dodon voia să elibereze locul”

15 Decembrie 2020, 08:05 // Politica

Primarul de Bălți, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi sugerează că rechemarea din funcția de ambasador al Republicii Moldova în Rusia a lui Andrei Neguța a fost plănuită cu câteva luni, înainte de incidentul de la vama Palanca, unde a fost descoperit un microbuz cu numere diplomatice plin cu anabolizante. Declarații în acest sens au fost făcute la emisiunea „În PROfunzime” de la Pro TV Chișinău.

„Este o mizerie ce face Dodon (n.r. Igor Dodon). Ce ține de domnul Neguța, în viață am vorbit doar de câteva ori cu dumnealui, dar din informația pe care o dețin, așa cum spune Dodon, era vorba de fratele lui. Chestiile astea o să fie făcute publice. Îmi pare rău că domnul Neguța este o persoană pe care o urmăresc de când eram tânăr, de când era în Partidul Comuniștilor, dar cu așa mizerie și cu așa îngâmfare cum o face Dodon o să ne clarificăm”, a declarat Renato Usatîi.

„Dodon voia să elibereze locul la Moscova și posibil să fi fost o regizare”, a adăugat acesta.

„Ca să îl scoată pe Neguța s-au pornit de vreo două, trei luni în urmă. Dodon minte că acum s-a decis. Ei au dat actele lui Serghei Mișin să primească acordul din Federația Rusă, așa că nu este o decizie de acum de a schimba ambasadorul”, a explicat politicianul.

Amintim că, pe data de 5 decembrie, autoritățile au anunțat că ofițerii Serviciului Vamal, în comun cu SIS, au depistat la postul vamal Palanca un microbuz cu numere dimplomatice plin cu anabolizante. Ministerul de Externe a declarat ulterior că vehiculul aparține Ambasadei RM în Rusia.

La data de 10 decembrie, ambasadorul de la Moscova a fost rechemat, dar ministrul de Externe nu a explicat cum anume este implicat Andrei Neguța în acest caz.

Ulterior, la funcția de ambasador a fost înaintată candidatura deputatului PSRM Vladimir Golovatiuc. Mai târziu, Comisia politică externă și integrare europeană din cadrul Parlamentului a avizat-o.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile