Logo Realitatea.md

USB s-a întrunit în ședință. Ce decizii a luat Consiliul Republican al Partidului

17 Noiembrie 2019, 13:49 // Politica

Consiliul Republican al Partidului Politic Unitatea Salvați Basarabia (USB) a mandatat Biroul Politic să inițieze discuții cu forțele politice de crez unionist, în vederea formării cât mai grabnice a unei platforme politice unioniste solide, ce ar putea să catalizeze procesele de Unire a Basarabiei cu România. Decizia a fost luată astăzi, la ședința Consiliului Republican al USB.

Președintele USB, Valeriu Munteanu, a declarat că reprezentanții partidului și-a manifestat îngrijorarea față de situația politică din Republica Moldova după instalarea guvernului „pro-moscovitului Igor Dodon.

„Avem guvernul Dodon și punctum. Cuvântul „tehnocrați” este o manipulare. Avem rușii la putere, iar soldații disciplinați din guvern vor implementa planurile rusești. Inclusiv federalizarea republicii. Binomul „Plahontiuc-Dodon” a preluat din nou puterea, sub oblăduirea directă a Kremlinului.

Liniile directoare ale politicilor realizate și implementate de acest Guvern vor fi plămădite la Președinție, la sediul PSRM, iar altele, cele mai spinoase vor fi trimise spre realizare de ambasadorul Federației Ruse, care a mers deja cu primele indicații la primăria Chișinău, unde îl avem, pentru patru ani, pe noul „tehnocrat” Ion (Ivan) Ceban.

România, UE și SUA nu trebuie să piardă vigilența, nu trebuie să creadă nici un minut în caracterul tehnocrat al acestui Guvern, care este un cabinet de miniștri ce va realiza „exemplar” politica Federației Ruse în Republica Moldova și va contribui la tulburarea apelor „geopolitice” în zona Europei de est”, a spus Munteanu.

În cadrul ședinței au fost făcute totalurile alegerilor locale, unde USB a participat pentru prima dată. Amintim că, USB a participat în doar 35 de localități, unde au fost aleși 4 primari și peste 50 de consilieri raionali, orășenești, comunali și sătești

În contextul alegerilor prezidențiale din România, turul al doilea, Consiliul Republican al USB a îndemnat membrii și simpatizanții săi să voteze pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL România.

Citeste tot despre: Consiliu Republican, decizii, discuții, USB
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile