Logo Realitatea.md

USMF „Nicolae Testemițanu” - pe locul 5 în topul celor mai bune universități eurasiatice

24 Septembrie 2020, 10:25 // Societate

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a reușit să se plaseze pe poziția a cincea în Clasamentul internațional IAAR Eurasian University Ranking pentru anul 2020. Ratingul a fost realizat de către  Agenția Independentă de Acreditare și Rating din Kazahstan - entitate abilitată de Federația Mondială de Educație Medicală cu drept de certificare internaţională a instituţiilor de învățământ.

Foto: Cotidianul.md

„Aprecierea obținută de USMF „Nicolae Testemițanu” din partea experților internaționali va contribui la recunoașterea acesteia în comunitatea educațională globală, atragerea unui număr mai mare de studenți din străinătate și, respectiv, va spori imaginea instituției la nivel național și internațional”, a precizat Emil Ceban, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”.

USMF „Nicolae Testemițanu” a prezentat un raport amplu despre activitatea sa și acte confirmative care au fost utilizate în procesul de evaluare.

Clasamentul Universităților Eurasiatice urmărește atingerea următoarelor scopuri: asigurarea informării veridice și ample a abiturienților și a studenților pentru alegerea universităților, iar a agenților economici - despre calitatea și nivelul de pregătire al absolvenților; ridicarea prestigiului instituției; atragerea în universități a studenților, a cadrelor didactice și a cercetătorilor.

La evaluarea internațională au participat 27 de universități din Federația Rusă, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Uzbekistan și Republica Moldova. Primul loc în clasament a fost ocupat de Universitatea Financiară de sub Guvernul Federației Ruse.

Universitățile au fost evaluate conform următoarelor criterii: reputația academică, compoziția calității, concentrarea potențialului științific și internaționalizarea universității.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile