Logo Realitatea.md

Va fi reluată desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere. Află în ce condiții!

02 Iunie 2020, 09:31 // Auto

Începând cu miercuri, 3 iunie, Agenția Servicii Publice (ASP) reia prestarea serviciului de examinare pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la proba teoretică și practică în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor de prevenire și protecție împotriva infecției cu Covid-19.

Foto simbol

Susținerea examenului va fi organizată în cadrul secțiilor de înmatriculare a transportului auto și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău, Bălți, Soroca, Comrat, Edineț, Orhei, Ungheni, Hîncești Cahul, or. Ocnița, Căușeni, Criuleni, conform programului de lucru stabilit.

Serviciile de examinare se acordă doar în baza programării prealabile prin intermediul modulului ”Programarea electronică”. Programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul site-ului oficial al instituției. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina-web a Agenției, apelând la Call-centrul 14909 sau la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto:

Programarea prealabilă pentru prestarea serviciului de examinare este disponibilă încă de pe 1 iunie!

Desfășurarea examenelor se va derula doar conform programărilor actuale, care vor fi efectuate începând cu data de 1 iunie 2020, în limita locurilor disponibile. ASP accentuează că programările pentru susținerea examenelor, care au avut loc până la declararea stării de urgență au statut valabil numai pentru cele din luna iunie curent (începând cu 3 iunie 2020).

La organizarea și desfășurarea serviciilor de examinare se vor respecta în mod obligatoriu de către angajații ASP și de către candidații la obținerea dreptului de a conduce vehicule,  toate rigorile și normele de protecție pentru diminuarea răspândirii corona-virusului, în special:

  • purtarea obligatorie a măștilor de protecție și a mănușilor;
  • respectarea distanței sociale de 1-1,5 m la proba teoretică și purtarea vizierelor de către personalul de examinatori la proba practică;
  • instalarea în locuri vizibile și accesibile ale oficiilor de examinare/vehiculelor  a dozatoarelor cu dezinfectant pentru prelucrarea mâinilor;
  • monitorizarea stării de sănătate a candidaților (efectuarea termometriei);
  • aerisirea încăperilor/automobilului și prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafeţelor după fiecare proces/tură de examinare, etc.

În scopul asigurării unui proces de examinare transparent şi obiectiv, desfășurarea probelor teoretice și practice este strict monitorizată video și audio. În plus, vehiculele de examinare ale Agenției Servicii Publice sunt dotate cu sistem GPS, fapt ce permite în orice moment identificarea locului în care se află automobilul.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile