Logo Realitatea.md

Va participa sau nu primarul Ion Ceban la ședința Parlamentului privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu?!

11 Noiembrie 2019, 18:33 // Politica

Judecătoria Chișinău a validat azi mandatul de primar general al capitalei. Astfel, Ion Ceban a declarat că intră imediat în funcție. Totuși, fiind deputat și vicepreședinte al Parlamentului, acesta are la dispoziție 30 de zile pentru a alege una dintre cele două funcții. În aceste condiții, primarul ales al Capitalei ar putea participa la ședința de mâine a Parlamentului.

foto: socialistii.md

Deși a fost întrebat și public, prin intermediul rețelei de socializare Facebook, cât și în privat, de reporterul Realitatea.md, Ion Ceban a refuzat să ofere un răspuns la întrebarea dacă va participa mâine în calitate de deputat la ședința Parlamentului sau nu.

Totodată, contactat telefonic acesta nu a răspuns apelului.

După decizia de validare a mandatului, Ion Ceban a menționat pe pagina sa de Facebook că munca sa începe „imediat”. „Lucrurile nu așteaptă, iar locuitorii vor schimbări și rezultate. Mă voi conduce în continuare de ideea că în primărie nu este loc de politică, ci este nevoie de politici, bine argumentate și doar în binele Chișinăului”, a mai scris acesta în postarea sa.

Este de menționat că, conform Constituției, „calitatea de deputat este incompatibilă cu exercitarea oricărei alte funcţii retribuite, cu excepţia activităţii didactice şi ştiinţifice”. Astfel, Ion Ceban trebuie să renunțe la una dintre ele, având la dispoziție o lună pentru a face alegerea.

La ședința de vineri, 8 noiembrie, a Parlamentului, atunci când premierul Maia Sandu a prezentat în plen proiectul în privința căruia Guvernul și-a angajat răspunderea, Ion Ceban a fost prezent la ședință, la locul său din prezidiul Legislativului.

Mâine, cu începere de la ora 10:00, Parlamentul se întrunește în ședință plenară pe ordinea de zi a ședinței fiind doar dezbaterea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sandu, înaintată de socialiști, ca urmare a angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pe Legea Procuraturii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile