Logo Realitatea.md

Va putea sau nu participa Reghina Apostolova la acțiunile procesuale penale? Starea deputatei

17 Septembrie 2019, 15:29 // Societate

În dimineața zilei de 17 septembrie, medicii care supraveghează starea de sănătate a deputatei Reghina Apostolova, reținută acum o zi, au dat aprobarea ca aceasta să participe la acțiunile procesuale penale. Declarația a fost oferită pentru IPN de către Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Foto: orheitv.md

„Urmează să vedem cum se vor realiza acțiunile procesuale penale. Ori vor merge procurorii la spitalul unde este internată Reghina Apostolova, ori va veni ea la Procuratură”, a spus Emil Gaitur.

Potrivit lui Igor Curov, vicedirector medical al Spitalului de Urgențe, unde este internată Reghina Apostolova, starea de sănătate a deputatei este stabilă și în afara pericolului. „Reghina Apostolova va sta internată atât timp cât are nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat Igor Curov.

În ce o privește pe Marina Tauber, purtătorul de cuvânt al Procuraturii a precizat că aceasta este reținută pentru 72 de ore în izolatorul CNA. „După expirarea celor 72 de ore, în baza celor elucidate în cadrul acțiunilor procesuale penale, urmează să se stabilească dacă procurorii vor înainta în instanța de judecată un demers pentru aplicarea măsurii de arest. Deocamdată nu se știe”, a precizat Emil Gaitur.

Un comunicat de presă al Procuraturii precizează că astăzi au continuat perchezițiile în domiciliile și birourile mai multor persoane implicate în aceeași cauză penală în care figurează Reghina Apostolova și Marina Tauber.  Perchezițiile au fost efectuate inclusiv la domiciliul lui Vladimir Novosadiuc, directorul Sputnik Moldova.

Solicitat de sursa citată, avocatul Iulian Balan, care apără interesele Marinei Tauber, a declarat că momentan nu face nicio declarație asupra situației clientei sale.

Un comunicat de presă al partidului Politic Șor precizează că peste trei mii de membri și simpatizanți ai formațiunii protestează în fața Centrului Național Anticorupție cerând eliberarea Marinei Tauber și Reghinei Aposolova. Mai mulți cetățeni au afișat pancarte în care condamnă actuala guvernare, în special pe președintele Igor Dodon, pe care îl consideră principalul responsabil de atacul asupra deputaților.

Deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora Parlamentul le-a ridicat luni imunitatea, au fost reținute în aceeași zi. Procuratura Generală menționează că reținerea vine ca urmare a „încercării acestora de eschivare de la acțiunile de urmărire penală”. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat în plenul Parlamentului că există probe concludente privind implicarea deputatelor în frauda bancară. Potrivit procurorului, Marina Tauber și Reghina Apostolova, începând cu 17 august 2012, au participat activ la devalizarea sistemului bancar, acordând ajutor în preluarea unei bănci de grupul lui Ilan Șor.

Citeste tot despre: Reghina Apostolova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile