Logo Realitatea.md

Vaccinul lui Putin anti-COVID-19 ar veni din veterinărie! Declarațiile tulburătoare ale unui cercetător

22 Octombrie 2020, 10:03 // În lume

Vaccinul anti-COVID-19 rusesc, numit „EpiVacCorona” este un vaccin din medicina veterinară, a declarat Alexander Kudryavtsev, șeful unei companii biofarmaceutice și cercetătorul din cadrul Institutului de Fizică Biochimică al Academieie de Științe din Rusia.

Foto: ria.ru

Cercetătorul a criticat pe Facebook vaccinul „modern” dezvoltat de Centrul de Cercetare de Stat pentru Virologie și Biotehnologie „Vector”. Acesta a spus că, compoziția sa este similară cu compoziția vaccinurilor împotriva febrei aftoase la bovine.

„Multă vreme nu și-au publicat compoziția, dar acum au publicat-o și sunt dezamăgit. Este o vaccina din medicina veterinară. Există astfel de vaccinuri peptidice, împotriva febrei aftoase, care sunt injectate bovinelor. Ceva de genu dacă moare, nu e grav, măcar nu va răspândi infecția. Nimănui nu i-ar fi venit în cap să injecteze ASTA oamenilor. Dar se pare că i-a venit. Și i-a venit unui dintre cele mai importante centre de cercetare din Rusia. Sunt dezamăgit”, a scris Kudryavtsev.

Cercetătorul a explicat printr-o comparație cu vaccinul obișnuit antigripal, care conține doar 45 mcg de antigen. Chiar și acesta nu este tolerat de toată lumea. Însă vaccinul rus, potrivit lui Kudryavtsev, conține până la 225 mcg de antigen.

„Siguranța este mai prioritară decât eficiența!”, a spus omul de știință.

Menționăm că la începutul lunii octombrie, Centrul de Cercetare de Stat pentru Virologie și Biotehnologie „Vector” a anunțat începerea studiilor clinice post-înregistrare ale vaccinului anti-coronavirus EpiVacCorona. Vaccinul a fost testat de 150 de voluntari cu vârsta de peste 60 de ani.

Citeste tot despre: coronavirus, Rusia, vaccin, Vladimir Putin
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6652 0.7646%
USD USD 17.2389 0.0580%
RUB RUB 0.2267 -0.5265%
RON RON 4.2410 0.7746%
UAH UAH 0.6050 -0.1156%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile