Logo Realitatea.md

Vadim Brînzan: Sunt sigur că în 10-15 ani țara noastră va reuși să atingă un nivel înalt de dezvoltare

09 Iulie 2019, 09:08 // Economie

Republica Moldova ar putea reuși să atingă un nivel înalt de dezvoltare în 10-15 ani, prin implementarea unui proces de muncă echitabil și corect, prin asumarea responsabilității sociale de către toți cetățenii și cu ajutorul partenerilor externi. Afirmația aparține ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan.

Ministrul s-a întâlnit cu Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman. Oficialii au făcut o retrospectivă a relațiilor comercial-economice dintre țara noastră și SUA, și a proiectelor de asistență externă, acordate de USAID pentru Ameliorarea Competitivității, Reforma Climatului Investițional, Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, Reabilitarea drumurilor locale și Interconectarea Sistemelor Electroenergetice ale Republicii Moldova și României.

Vadim Brînzan și-a exprimat gratitudinea pentru asistența financiară valoroasă acordată din partea SUA Republicii Moldova prin diverse proiecte bilaterale de colaborare.

„Apreciem implicarea Ambasadei SUA și USAID în proiectele ce contribuie la dezvoltarea industriei IT în Republica Moldova, a infrastructurii, transportului, investițiilor și turismului. Contăm în continuare pe suportul partenerilor americani în consolidarea instituțiilor democratice, sporirea bunăstării și în eradicarea corupției. Sunt sigur că în 10-15 ani, prin implementarea unui proces de muncă echitabil și corect, prin asumarea responsabilității sociale de către toți cetățenii și cu ajutorul partenerilor externi, țara noastră va reuși să atingă un nivel înalt de dezvoltare”, a menționat ministrul.

La rândul său, Brock Bierman a precizat că Republica Moldova va beneficia și în continuare de sprijinul USAID: „Avem toată încrederea în Guvernul de la Chișinău, mizăm pe profesionalismul și responsabilitatea echipei guvernamentale în realizarea tuturor angajamentelor asumate. Pledăm pentru dezvoltarea unor parteneriate durabile și proiecte sustenabile în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova".

Menționăm că, Guvernul Statelor Unite ale Americii, acționând prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), va majora finanțarea pentru guvernare democratică şi creștere economică în Republica Moldova cu 29 de milioane de dolari. Două scrisori de implementare în acest sens au fost semnate ieri de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și Brock Bierman, Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia.

În prezent, USAID este cel mai mare partener de dezvoltare din SUA în țara noastră. În Republica Moldova, USAID Moldova activează în baza Strategiei de Cooperare pentru Dezvoltarea Țării pentru anii 2013-2017, care prevede două obiective de dezvoltare: obiectivul de dezvoltare 1 – o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă; obiectivul de dezvoltare 2 – majorarea investițiilor și comerțului în sectoarele-cheie.

Citeste tot despre: ministrul Economiei, USAID
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia