Logo Realitatea.md

Valeriu Ghilețchi, ales vicepreședinte al Grupului PPE din APCE

10 Octombrie 2018, 09:25 // Politica

Deputatul Valeriu Ghilețchi a fost ales, în sesiunea APCE din această săptămână, în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE din cadrul forului european. Noua funcție vine în urma unui scrutin intern la care, pentru funcția de președinte - vacantă după demisia parlamentarului Cezar Preda - au fost înregistrați patru candidați, printre care și vicespeakerul legislativului de la Chișinău.

Foto simbol
„Alături de Valeriu Ghilețchi, pentru funcția de președinte al Grupului PPE din cadrul APCE, au mai candidat Andreas Nick din Germania, Emanuelis Zingeris din Lituania și Aleksander Pociej din Polonia. În urma prezentării pozițiilor sale, deputații din Moldova și Lituania și-au retras candidaturile în favoarea deputatului polonez, Aleksander Pociej, care a și fost ales președintele Grupului PPE.
 
Ulterior, Valeriu Ghilețchi a fost ales în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE, făcând parte și din Biroul Politic al celui mai infent grup politic din APCE, care numără circa 170 de membri.
 
Președintele Partitului Popular European, Joseph Daul, a felicitat noua conducere a Grupului PPE din cadrul APCE, menționând că aceasta este o nouă oportunitate de îndeplini misiunea Consiliului Europei, consolidând Grupul PPE în jurul valorilor europene”, se arată într-un comunicat de presă al Grupului PPE.
 
Realitatea.md amintește că delegația Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE. Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 8-12 octombrie.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile