Logo Realitatea.md

Valeriu Ghilețchi, decis cu cine va face coaliție în viitorul Parlament, dacă va fi necesar

05 Februarie 2019, 15:22 // Alegeri

Vicepreședintele Parlamentului și candidatul independent la funcția de deputat pentru circumscripția nr. 51 – SUA și Canada, Valeriu Ghilețchi, a dezvăluit cu cine va face alianță după alegeri, în cazul în care va câștiga un nou mandat.

Potrivit unui comunicat emis presei, Ghilețchi a răspuns direct că își dorește o alianță pro-europeană și că, în actualele circumstanțe politice, ar fi benefică o resetare a Alianței pentru Integrare Europeană, menționând că aceasta este unica alternativă viabilă pentru Republica Moldova.

„Eu vreau o alianță cu Blocul ACUM, cu Partidul Democrat, împreună cu alți candidați independenți care susțin cursul european. Cred că toți cei care susțin sincer aceste valori și acest ideal trebuie să se regăsească într-o majoritate parlamentară și să guverneze Republica Moldova”, a declarat Valeriu Ghilețchi într-un live pe pagina sa oficială de Facebook.

Politicianul a dat clar de înțeles că nicio forță politică nu va putea obține majoritate parlamentară și nu va putea guverna de una singură, subliniind, astfel, că așezarea la masa de discuții a celor din PD, ACUM și a deputaților independenți pro-europeni reprezintă, practic, unica modalitate de a guverna țara după alegeri.

Chiar dacă, la moment, situația politică din țară este încordată, iar unii actori politici se încăpățânează să formeze o asemenea coaliție, vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, dă asigurări că va insista asupra creării unei majorități parlamentare pro-europene după alegerile din 24 februarie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile