Logo Realitatea.md

Valeriu Streleț, față-n față cu Donald Tusk. Promisiunea făcută de oficialul european pentru RM

12 Octombrie 2015, 21:30 // Actualitate

Premierul Valeriu Streleț a efectuat o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut o întrevedere cu Donald Tusk, Președintele Consiliului European. Oficialii au făcut o evaluare a dialogului politic dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Foto: gov.md

În cadrul întrevederii, Donald Tusk a dat asigurări că UE va susține Republica Moldova în implementarea reformelor și a Acordului de Asociere.

Șeful executivului a menționat că obiectivul strategic al țării rămâne integrarea europeană și că Guvernul pe care îl conduce a întreprins pași concreți pentru punerea în practică a acestui obiectiv. Cei doi oficiali au făcut schimb de opinii despre modul în care se implementează Acordul de Asociere, Valeriu Streleț menționând aici un șir de acțiuni de racordare a legislației moldovenești la standardele UE.

Prim-ministrul a reiterat ferma convingere a actualei guvernări de a continua reformele din domeniile vitale pentru Republica Moldova, cum ar fi: reforma sistemului judiciar, combaterea corupției, asanarea sistemului financiar-bancar, investigarea fraudelor financiare și sancționarea celor care se fac vinovați de aceste infracțiuni.

Părțile au discutat și despre situația politică, socială și economică din țara noastră, dar și perspectivele de a semna un Acord cu Fondul Monetar Internațional.

Un alt subiect pus în discuție în cadrul întrevederii dintre Valeriu Streleț și Donald Tusk s-a referit la securitatea regională și evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4945 0.8802%
USD USD 17.6942 -0.1862%
RUB RUB 0.2497 0.7667%
RON RON 4.0244 0.8268%
UAH UAH 0.6558 -0.5610%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile