Logo Realitatea.md

Validarea scrutinului din 3 iunie va fi examinată de alt judecător. Se protestează, din nou, în fața Judecătoriei Chișinău (VIDEO)

18 Iunie 2018, 11:35 // Societate

Consiliul Electoral de Circumscripție a cerut recuzarea judecătorului Valentin Lastavețchi în cadrul ședinței de examinare a validării scrutinului din 3 iunie, convocate pentru a doua oară. Judecătoria Chișinău a acceptat demersul, iar acum - vicepreședintele instanței sediului central - Ghenadie Pavliuc - urmează să redistribuie cauza unui alt judecător.

Astfel, Andrei Năstase nu poate prelua, deocamdată, funcția de primar general al municipiului Chișinău, rămânând la statutul de primar ales. În fața instanței, zeci de persoane scandează.

Protestatarii veniți în susținerea primarului ales au decis să meargă în marș de la Judecătoria Chișinău până la Primăria Chișinău, pentru a întrerupe ședința Consiliului Municipal Chișinău (CMC) din 18 iunie, nemulțumiți de anumite subiecte din ordinea de zi.

Ședința CMC este transmisă live de Realitatealive.md și poate fi urmărită aici.

Prima ședință în care urmau să fie validate rezultatele a fost amânată, judecătorul Valentin Lastavețchi explicând că în instanță nu ar fi ajuns toate documentele necesare de la Curtea Supremă de Justiție privind contestațiile depuse.

Ședința de validare a mandatului lui Andrei Năstase a fost amânată. Oamenii protestează în fața Judecătoriei Chișinău (VIDEO)

Realitatea.md amintește că, în urma turului II al alegerilor locale noi din 3 iunie, candidatul PPDA Andrei Năstase a acumulat cele mai multe voturi, câștigând în fața candidatului PSRM Ion Ceban. Acesta ar urma să aibă un mandat de 1 an - până în vara lui 2019, când vor fi organizate alegeri locale ordinare.

Conform Codului Electoral, instanța, mai întâi, trebuie să se pronunțe asupra validării scrutinului, după care, CEC anunță rezultatele finale ale alegerilor și eliberează legitimaţia primarului ales.

CITEȘTE ȘI:

Primarul interimar Ruslan Codreanu: „Eu de 2 săptămâni îl aștept pe Andrei Năstase să vină la lucru” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 0.0000%
USD USD 16.6303 0.0000%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0373 0.0000%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile