Logo Realitatea.md

Vama și-a reconfirmat corespunderea cu SMC ISO 9001:2015. Ce înseamnă aceasta

17 Iunie 2019, 17:25 // Societate

Serviciul Vamal și-a reconfirmat corespunderea cu Sistemul de Management al Calității ISO 9001:2015. Reconfirmarea calității serviciilor prestate de către autoritatea vamală este rezultatul misiunii de recertificare, desfășurată în perioada 11 - 14 iunie curent, de către auditorii Societății Române pentru Asigurarea Calității (SRAC), membră a Rețelei Internaționale de Certificare IQNet (International Certification Network).

Evaluării au fost supuse atât Aparatul Central, cât și birourile vamale. Experții au verificat procesele de lucru, inclusiv prin prisma implementării recomandărilor formulate în cadrul misiunilor anterioare.

Astfel, experții organului de certificare au stabilit că serviciile de vămuire, activităţile de supraveghere şi control vamal exercitate de către instituție corespund cerinţelor standardului internaţional,  iar conducerea autorității asigură modernizarea continuă a activităţii şi îmbunătățirea indicatorilor de performanță.

Rezultatele amplei misiuni au fost prezentate în cadrul unei ședințe, prezidate de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

În intervenția sa, șeful Vămii le-a mulțumit membrilor echipei de audit pentru recomandările formulate în cadrul fiecărei misiuni desfășurate. "Tendința de dezvoltare a managementului calității rezonează cu obiectivul general de raliere la cele mai înalte standarde în domeniul administrării vamale. Iată de ce, acest recomandări ne ajută să îmbunătățim procesele de lucru și să devenim mai eficienți.", a punctat Vitalie Vrabie.

La rândul său, șeful echipei de audit, Eugeniu Neacșu a apreciat angajamentul și determinarea instituției de a-și consolida în permanență sistemul de management al calității. Acesta a mai declarat că a constatat îmbunătățirea proceselor operaționale și implicit, a calității serviciilor prestate.

De menţionat că, Serviciul Vamal este prima autoritate publică din Republica Moldova care a reuşit să implementeze un Sistem de Management al Calităţii, fapt ce denotă calitatea serviciilor prestate prin implementarea celor mai novatoare instrumente de administrare vamală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4865 -0.8931%
USD USD 17.6756 -0.2995%
RUB RUB 0.2823 -1.4660%
RON RON 4.0761 -0.9333%
UAH UAH 0.7201 -0.7853%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile