Logo Realitatea.md

Veste bună. Moldovenii vor putea călători fără vize încă în șapte state ale lumii

17 Ianuarie 2018, 16:45 // Actualitate

Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în alte șapte state ale lumii, după ce astăzi, Guvernul a aprobat abolirea regimului de vize pentru Antigua şi Barbuda, Uniunea Dominica, Statele Federale ale Microneziei, Republica Panama, Republica Peru, Sfântul Vincent şi Grenadine, Statul Independent Samoa.

De menționat faptul că Guvernul a aprobat legea prin care cetățeniii a 33 de state vor fi scutiți de obligativitatea deţinerii unei vize la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova. Astfel, șapte state din cele 33 menționate au ridicat în mod unilateral obligativitatea deținerii vizei de intrare pentru cetățenii Republicii Moldova. 

Potrivit ministrului de Externe, Tudor Ulianovschi, prin astfel de proiecte și acțiuni se dorește ca pașaportul moldovenesc să fie mai puternic pe plan internațional, iar acest lucru va duce și la atragerea investițiilor în țara noastră. „Datorită regimului de vize în vigoare pe care Republica Moldova îl promovează în coraport cu statele cu potenţial economic şi financiar sporit, statul nostru pierde investitori ce ar putea aduce un beneficiu vizibil economiei naţionale. Prin astfel de acţiuni unilaterale se creează premizele pentru asigurarea mai facilă a dialogului dintre oamenii de afaceri din ambele state”, menționează Ulianovschi.

De asemenea, ministrul susține că abolirea regimului de vize unilateral cu cele 33 de state se datorează faptului aceste țări au deja abolit regimul de vize cu țările membre UE, iar țara noastră încearcă să racordeze legislația și legăturile bilaterale a Republicii Moldova cu cele de la Bruxelles. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6051 1.0525%
USD USD 17.6122 -0.0879%
RUB RUB 0.2495 0.3620%
RON RON 4.0465 1.0110%
UAH UAH 0.6557 0.0305%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile