Logo Realitatea.md

Vicepremierul Cristina Lesnic și-a prezentat demisia: „Plec cu capul sus! Este o decizie politică asumată!”

09 Noiembrie 2020, 11:03 // Politica

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, și-a anunțat demisia din funcția ocupată. Potrivit ei, decizia a fost luată după ce, împreună cu colegii săi Igor Șarov, Alexandru Pînzari și Sergiu Răilean au avut o discuție cu prim-ministrul, Ion Chicu.

„Am decis să demisionez din funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare cu convingerea că mi-am dus cu demnitate mandatul și misiunea. Plec cu capul sus! Este o decizie politică asumată!”, a anunțat Cristina Lesnic pe pagina sa de Facebook.

Ea a menționat că a preluat mandatul de vicepremier cu o zi înainte de declararea stării de urgență în Republica Moldova, „fiind un test dur profesional și emoțional” și s-a dedicat „din plin” ca dimensiunea drepturilor omului, cazurile individuale și situația reală din regiunea transnistreană și din Zona de Securitate să ajungă pe agenda viitoare a Conferinței în formatul 5+2, și cel mai important pe agenda Comitetului Permanent al OSCE de la Viena.

„Țin să mulțumesc pentru toți colegii din Cabinetul de Miniștri! Exprim recunoștință corpului diplomatic cu care am muncit în mod constant, colegilor din echipa Biroului politici de reintegrare, mediatorilor și observatorilor din formatul 5+2. Mă simt mândră că am fost susținută de oameni cu caracter, de prieteni devotați, familia mea și echipa PDM!”, a mai scris Cristina Lesnic în mesajul său.

Amintim că premierul Ion Chicu a anunțat în dimineața zilei de astăzi revocarea din funcție a miniștrilor democrați, ca urmare a deciziei PDM de a-și retrage miniștrii după alegerile prezidențiale. Ion Chicu a spus că nu poate accepta pentru că „crează incertitudine”. Astfel, i-a propus lui Igor Dodon demiterea miniștrilor democrați și înlocuirea acestora până la finele zilei.

Vedeți și:

Guvernul Chicu a rămas fără cinci miniștri. Au fost revocați din funcție la propunerea premierului. Urmează până în seară să fie numiți alții

Ministrul Șarov, unul din oficialii revocați, a avut un ultim mesaj pentru oamenii din fiecare domeniu de care a fost responsabil

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile