Logo Realitatea.md

Vicepremierul Iurie Leancă comentează amânarea votului privind modificarea Constituției: ”Sper că rațiunea va triumfa…”

12 Octombrie 2018, 16:33 // Actualitate

Viceprim-ministrul pentru Integrare europeană, Iurie Leancă își exprimă speranța că toți deputații care se consideră pro-europeni vor da dovadă de responsabilitate și își vor exprima votul în susținerea introducerii sintagmei ”integrare europeană” în Constituția Republicii Moldova. 

Foto simbol: Realitatea.md

”Includerea obiectivului de integrare europeană în Constituția Republicii Moldova este un test extrem de serios al maturității și al responsabilității față de viitorul Republicii Moldova. Îmi exprim speranța că săptămâna viitoare rațiunea va triumfa și toți cei care se declară pro-europeni, pro-occidentali vor vota în susținerea acestui amendament.

Acest exercițiu este foarte important nu pentru actuala guvernare sau actuala opoziție, ci pentru ca parcursul european al țării noastre să devină ireversibil”, scrie Iurie Leancă pe pagina sa de Facebook.

Amintim că astăzi, votul pentru modificarea Constituției a fost amânat pentru săptămâna viitoare. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat dezamăgit de declarațiile politice ale deputaţilor în timpul dezbaterilor proiectului de lege privind introducerea sintagmei "integrare europeană" în Constituţie.

VEZI ȘI:

Votul pentru introducerea în Constituție a vectorului european, amânat pentru săptămâna viitoare. Candu: Trăiesc un sentiment de dezamăgire...

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile