Logo Realitatea.md

Lesnic a discutat cu ambasadorul României! Printre subiecte, instalarea celor 37 posturi ilegale de regiunea transnistreană

06 Iulie 2020, 14:50 // Actualitate

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a avut astăzi, 6 iulie, o întrevedere oficială cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță. Potrivit unui comunicat de presă oficiala a exprimat mulțumiri pentru asistența medicală oferită Republicii Moldova în legătură cu gestionarea crizei umanitare Covid-19 și a subliniat că partea moldovenească este solidară cu statele care au fost afectate de virusul de tip nou. 

„Oficialul a informat că recomandările  speciale ale OMS cu privire la situația sanitară au fost expediate de către autoritățile constituționale în adresa Tiraspolului și a Misiunii OSCE.

Au făcut un schimb de opinii cu privire la rezultatele vizitei Reprezentantului Special al OSCE la Chișinău, subiectele cuprinse în pachetul Berlin Plus, dinamica dialogului dintre Chișinău și Tiraspol, efectele autoizolării regiunii transnistrene și impactul extinderii termenului de restricționare a liberei circulații până la 30 septembrie 2020”, scrie în comunicat.

Un subiect distinct a vizat libertatea de circulație în Zona de Securitate și situația curentă în legătură cu instalarea celor 37 posturi ilegale din partea regiunii transnistrene, care creează dificultăți populației de pe ambele maluri ale Nistrului și pune în pericol drepturile omului.

„Arogarea atribuțiilor de control, evidență și verificare a populației de către Tiraspol în perimetrul liniei administrative este ilegală, la fel ca și posturile mobile și fixe noi, instalate fără acordul Comisiei Unificate de Control, a declarat Cristina Lesnic, subliniind că, pentru Guvernul de la Chișinău, în prezent preocuparea de bază este securitatea în Zona de Securitate.

Vicepremierul a menționat că se află în contact permanent cu partenerii de dezvoltare și a sensibilizat despre obstrucționarea dialogului Chișinău-Tiraspol, exprimând deschiderea la nivel instituțional pentru cooperare permanentă și interacțiune”, mai scrie în același comunicat.

CITEȘTE ȘI:

Chișinăul condamnă acțiunile inadmisibile ale Tiraspolului. „Securitatea țării și drepturile omului nu se negociază”

Viceprim-ministra pentru Reintegrare și ministrul Apărării au inspectat unele posturi ilegale instalate de Tiraspol: „Încălcarea flagrantă a drepturilor omului”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile