Logo Realitatea.md

Viceprim-ministrul a încercat să prezinte proiectele bugetului pentru 2021, pe fundalul altercațiilor și fluierăturilor în Parlamentul. S-a luat pauză (VIDEO)

03 Decembrie 2020, 12:32 // Politica

Deși opoziția nu a renunțat la blocarea tribunei centrale din sala șențelor Parlamentului, vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea, i-a oferit cuvântul viceprim-ministrului, Sergiu Pușcuța, pentru a prezenta proiectele bugetului național pentru anul 2021, de pe loc, din loja Guvernului, fapt ce a stârnit și mai mult nemulțumirea deputaților PAS și ai Platformei DA, care au început a fluiera, iar ulterior s-a iscat altercații între deputații PSRM, PAS și Platforma DA.

Embed:

După pauza de 30 de minute, deputații au revenit la ședință, însă nu s-a ajuns la o decizie cum să se desfășoare astăzi aceasta, fapt ce a stârnit revolte mai mai din partea opoziției.

Opoziția a propus închiderea ședinței de astăzi și convocarea ședinței Biroului permanent la ora 15:00, pentru a stabili o nouă ședință pentru ziua de mâine, însă vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a propus ca ședința să continue cu examinarea a doar trei subiecte și anume: proiectul bugetului pentru anul 2021, politica bugetar fiscală și proiectul bugetului asigurărilor sociale și medicale, lucru neacceptat de PAS și Platforma DA.

În pofida neacceptării propunerii lui Batrâncea, vicepreședintele Legislativului i-a oferit cuvântul de a prezenta proiectele lui Sergiu Pușcuța, pe fundalul fluierăturilor în sală și a scandărilor „anticipate”, „demisia” și „rușine”.

La scurt timp, între deputații opoziției și cei PSRM s-a iscat un conflict și o altercație, la care a intervenit Vlad Batrîncea, i-a chemat la calm, iar ulterior a anunțat o pauză de o oră.

Ulterior, într-un live pe pagina sa de Facebook, dar și pe canalul său de Telegram, deputatul PAS, Radu Marian, a declarat că deputații Partidului „Șor” și cei ai PSRM, precum și viceprim-ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța, ar fi părăsit sala plenului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile