Logo Realitatea.md

Viceprimarul Chironda, responsabil de urbanism, după ploaie: „Vă mulțumim pentru înțelegere și răbdare”

30 Septembrie 2020, 12:04 // Societate

Nu este un secret că, la fiecare ploaie, orice persoană înțelege ce înseamnă mobilitate urbană în capitala Republicii Moldova. Străzi distruse, inundate, trafic dat peste cap... După ploaia de ieri, spre exemplu, viceprimarul Victor Chironda, responsabil de urbanism, a avut o postare, în special, pentru chișinăuieni care l-a criticat pe rețelele sociale.

Fotografie preluată de pe contul de Facebook al viceprimarului Victor Chironda, postată ieri, cu descrierea: „Faceti cunostinta cu Oreo, noul membru al familiei”.

„Înțeleg perfect grija chișinăuienilor... Deși diferite porțiuni de stradă se află la diferite etape de lucru, nici una dintre porțiunile de trotuar nu a fost finalizată 100% și, respectiv nu a fost recepționată (nu s-au plătit bani pe lucru). Pe anumite porțiuni, unde au avut loc surpări de pavaj, ploaia de azi a prins lucrările la etapa 4 - montarea pavelelor. Pavajul a fost montat ca să fie posibilă circulația pietonilor, dar lucrul nu a fost terminat. Din imaginile intens distribuite pe internet se vede că la etapa 5 pur și simplu nu s-a ajuns: rosturile nu au fost umplute, conexiunile cu soclurile clădirilor nu au fost cimentate, iar pavelele nu au fost presate cu placa vibrantă. În rezultat, pe aceste poțiuni, șuvoiul de apă pur și simplu a spălat patul de nisip de sub pavele”, a explicat Victor Chironda.

Postarea integrală poate fi citită mai jos:

„Vă mulțumim pentru înțelegere și răbdare. Chișinăul va avea trotuare frumoase și moderne în pofida tuturor problemelor întîmpinate!”, a promis viceprimarul, după care a avut o a doua postare - o fotografie cu un animal de companie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile