Logo Realitatea.md

Victor Chironda va candida la alegerile locale pentru șefia Primăriei din partea Mișcării social-politică „Forța Nouă” (VIDEO)

10 Septembrie 2019, 11:38 // Politica

Deși, inițial, Victor Chironda a anunțat că va candida independent la șefia Primăriei municipiului Chișinău, la alegerile locale din 20 octombrie curent, astăzi, acesta a informat că atât el, cât și echipa pentru Consiliul Municipal Chișinău (CMC) vor candida din partea Mișcării social-politice „Forța Nouă.

Foto: Radio Europa liberă

Potrivit lui Chironda, decizia de a candida pe această platformă a fost luată după ce a dus mai multe tratative cu partidele de pe arena politică de la noi, însă principiile și condițiile acestuia nu au coincis cu cele înaintate de formațiunile politice.

„Am dus mai multe tratative cu partidele politice pentru a ne oferi platformele de a merge în alegeri. Din toate formațiunile doar una a putut să coincidă cu principiile noastre – Mișcarea social-politică „Forța Nouă”. Cu toate acestea, noi nu vom fi afiliați politic, ei ne vor oferi doar platforma de a accede în campanie. În scurt timp vom depune actele de înregistrare a candidaturii mele și a echipei pentru CMC”, a spus Chironda în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, pretendentul la șefia Capitalei a menționat că, în cadrul echipei sale nu vor fi oameni afiliați politic, deoarece ei „vin nu să facă geo-politică, ci să muncească pentru cetățenii orașului, pentru o viață mai bună acasă”.

„Ca echipă avem o concepție clară, să depolitizăm Consiliul Municipal Chișinău. Să avem doar oameni specialiști, neafiliați politic, care au capacități de a schimba lucrurile. Vrem un oraș ce oferă oamenilor oportunități, siguranță și confort”, a mai adăugat Victor Chironda.

Chironda susține că, toată campania electorală va fi finanțată din donații, iar pentru acest lucru, în scurt timp va lansa un siteu unde cetățenii vor avea posibilitatea să doneze pentru formațiunea Mișcarea social-politică „Forța Nouă”, pentru a putea merge în campanie electorală și să fie înregistrați în cursa electorală.

Programul electoral al candidatului va fi prezentat ulterior, precum și soluțiile pentru problemele strigente care în prezent sunt în Chișinău.

De menționat că, până acum în cursa electorală pentru șefia Primăriei Capitalei s-au înscris mai mulți pretendenți, printre care socialistul Ion Ceban, juristul Teodor Cîrnaț, președintele USB, Valeriu Munteanu etc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile