Logo Realitatea.md

(VIDEO) 13 procese verbale, amenzi și fără plăcuțe de înmatriculare! Microbuzele de linie, supuse verificărilor inopinate

27 Iulie 2019, 09:25 // Societate

Pe parcursul a două zile, angajații Secției supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău de comun cu Agenţia Naţională Transport Auto au organizat acţiuni inopinate de verificare a unităţilor de transport la Gara Auto Nord, pentru a evalua starea tehnică a microbuzelor de rută și a taxiurilor.

Embed:

60 de mijloace de transport au fost supuse verificării. Scopul acţiunilor întreprinse de către poliţişti este de a responsabiliza şoferii, administratorii de rute și taximetriștii care își desfășoară activitatea, să respecte regulile de exploatare a unităţilor de transport.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferi, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport.

13 procese-verbale au fost întocmite, dar și amenzi de le 450 lei la 750 lei, 3 puncte de penalizare. Ba mai mult, la 10 microbuze de rută le-a fost interzisă exploatarea până la înlăturarea neajunsurilor depistate, iar 4 unitați de transport au rămas fără plăcuțele de înmatriculare și neadmiterea la rută până la înlăturarea tuturor neajunsurilor depistate de polițiști. 

Totodată, administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice. Poliţia Capitalei va continua activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5425 -0.3193%
USD USD 17.4980 -0.6484%
RUB RUB 0.2549 2.1643%
RON RON 4.0349 -0.2867%
UAH UAH 0.6531 -0.3965%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile