Logo Realitatea.md

(VIDEO) 30 de mii de fumători din Moldova au trecut la IQOS. Care este diferența dintre arderea și încălzirea tutunului

24 Octombrie 2019, 17:07 // Life

Alternativele țigărilor devin tot mai populare în rândul fumătorilor din Moldova, care nu sunt gata să renunțe la țigări, dar caută posibilitatea de a reduce riscurile pentru sănătate asociate consumului de tutun. Una dintre aceste alternative este sistemul de încălzire a tutunului IQOS (heated tobacco). Produsul a fost lansat în Moldova mai bine de un an și potrivit directorului Philip Morris Moldova, Denis Zhogolev deja peste 30 de mii de fumători adulți au renunțat la țigări și au ales IQOS.

Embed:

„Ne conducem după un principiu simplu: dacă nu fumezi, nu te apuca. Dacă fumezi, lasă-te. Dacă nu te lași, fă o schimbare, alege alternative mai puțin dăunătoare decât țigările. Zece ani în urmă, compania noastră a început dezvoltarea acestor alternative. Iar datorită efortului a peste 400 de oameni de știință, noi am făcut o schimbare în industria tutunului, lansând pe piața mondială IQOS”, a declarat Denis Zhogolev la o întâlnire cu utilizatorii IQOS.

În cadrul evenimentului, a fost realizat un experiment cu ajutorul unei smoking machine (mașină de fumat) – un aparat creat special pentru a demonstra diferența dintre fumat și utilizarea IQOS, emițând ambele procese concomitent. Experimentul oferă posibilitatea de a măsura cu exactitate temperatura arderii și încălzirii tutunului, dar și arată ce se emană în timpul proceselor. La finalul experimentului, s-a observat care este impactul țigării obișnuite și a dispozitivului IQOS asupra dischetei de vată.

„IQOS este un dispozitiv de încălzire a tutunului, care are la bază tehnologia HeatControl. Astfel, IQOS doar încălzește tutunului, nu îl arde, emanând un aerosol de nicotină, care conține în mediu cu 90% mai puține substanțe chimic nocive în comparație cu fumul de țigară. Utilizarea IQOS nu exclude riscurile pentru sănătate, însă, studiile arată că aceste riscuri sunt reduse în comparație cu fumatul obișnuit”, a menționat directorul Philip Morris Moldova.

Dispozitivul de încălzire a tutunului IQOS a fost lansat în lume acum 5 ani și deja peste 8 milioane de fumători adulți din 48 de țări au renunțat la țigări și utilizează IQOS.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile