Logo Realitatea.md

(VIDEO) ACUM se spală pe mâini! PSRM și PDM - vinovați de blocajul politic din țară

21 Mai 2019, 14:48 // Alegeri

Blocul politic ACUM afirmă că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat din Moldova au format o majoritate nedeclarată prin care blochează activitatea Parlamentului. Declarațiile au fost făcute de către Maia Sandu și Andrei Năstase în urma convocării ședinței speciale a Parlamentului - drept pe care-l deține, în conformitate cu legea, doar cel mai în vârstă deputat.

"Blocul ACUM a mai făcut o încercare de deblocare a situației în actualul Parlament. Am sperat că sunt si alți deputați care vor să lucreze în interesul oamenilor care i-au ales. Noi credem că demontarea sistemului corupt care sufocă Republica Moldova este posibilă. Este un proces complicat, dar real", a declarat Maia Sandu, lidera PAS.

Totodată, Andrei Năstase, liderul PPDA, afirmă că PDM și PSRM trebuie să-și asume aprofundarea crizei social economică din țară.

"Suntem martorii la faptul că în prezent există o alianță, majoritate nedeclarată. O majoritate formată din deputații PSRM, PDM, și că această majoritate activează împotriva cetățenilor. Această majoritate a făcut nefuncțional un Parlament întreg din toate punctele de vedere. Considerăm că această majoritate să-și asume public paralizarea activității Parlamentului Republicii Moldova. Să-și asume aprofundarea crizei economice din țară. Acești oameni trebuie să-și asume că nu-și doresc un procuror liber, justiție liberă".

CITEȘTE ȘI:

Blocul ACUM convoacă astăzi o sesiune specială a Parlamentului, deși acest drept îl deține altcineva conform legii

PSRM nu va participa la ședința convocată de ACUM: O inițiativă populistă care nu ne poate surprinde

Citeste tot despre: blocajul politic, Blocul ACUM, PDM, PSRM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2312 -0.5204%
USD USD 17.3519 -0.4355%
RUB RUB 0.2729 -0.2194%
RON RON 4.0243 -0.4970%
UAH UAH 0.7355 0.1089%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile