Logo Realitatea.md

(VIDEO) Andrei Năstase: „În acest moment, orice fel de estimare a rezultatului acestor alegeri este inoportun”

20 Octombrie 2019, 21:33 // Politica

Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM la funcția de primar al capitalei, alături de prim-ministra Maia Sandu, a susținut un briefing de presă, imediat după închiderea secțiilor de votare. Potrivit lui, În acest moment, orice fel de estimare a rezultatului acestor alegeri este inoportun. „Datele problemei sunt cu mult diferite decât cele din vara anului 2018”.

„Mulțumesc foarte mult tuturor locuitorilor din Chișinău și din suburbii, dar și celor din țara întreagă și diaspora care au votat astăzi. Mulțumesc foarte mult celor care au înțeles cât de imporantă este să ne asumăm capitala și viitorul acesteia”, a spus Năstase la începutul discursului.

Potrivit lui, aceste alegeri pot fi cele mai importante din ultimii ani și s-au derulat în condiții mult mai bune decât cele de până acum, fără incidente semnificative, continue și flagrante. „Cu toate acestea, nu au lipsit manipularea, intoxicarea opiniei publice cu știri false și atacuri murdare venite din interiorul și exteriorul țării”, adăugat candidatul.

Andrei Năstase a făcut apel către toți reprezentanții și observatorii din secțiilor de votare să vegheze la respectarea votului oamenilor, la vigilență și bună înțelegere.

„Urmează o numărătoare lungă, sunt multe buletine de vot și vă rog să fiți foarte atenți. Am trecut un test important pentru tânăra noastră democrație. România, Europa, Statele Unite ale Americii și întreaga lume privesc cu mare atenție modul în care înțelegem să ducem la bun sfârșit acest scrutin electoral. Vă rog să avem răbdare, să numărăm voturile cu mare atenție și să fim foarte concentrați în orele care urmează. În acest moment, orice fel de estimare a rezultatului acestor alegeri este inoportun. Datele problemei sunt cu mult diferite decât cele din vara anului 2018. Iată a dispărut unul dintre actorii distructivi care se implica de fiecare dată administrativ nociv în toate alegerile și rezultatele acestora. Noaptea va fi lungă dar vă rog să rezistați până la final”, a conchis Năstase.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8807 0.6664%
USD USD 16.9753 0.2238%
RUB RUB 0.2167 0.7907%
RON RON 4.0807 0.6735%
UAH UAH 0.5998 0.1837%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile