Logo Realitatea.md

(VIDEO) Andrian Bogdan, la cea de-a patra întâlnire cu personalitățile fotbalului autohton. Cum a ajuns să facă mănuși pentru portari

11 Martie 2020, 10:02 // SPORT

La Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” a fost organizată cea de-a patra întâlnire cu personalitățile fotbalului autohton. De această dată, invitatul special a fost fostul fotbalist Andrian Bogdan, care a reușit să creeze atmosferă plăcută și cu drag a răspuns la toate întrebările copiilor.

Foto: Facebook.com/Diana Boțan

Andrian Bogdan a jucat pe postul de portar la câteva cluburi, printre care și Politehnica Timișoara, Rapid București și Constructorul Chișinău.

După încheierea carierei de fotbalist a continuat să activeze în fotbal ca antrenor de portari, apoi și ca antrenor secund. Între 2009–2012 a fost antrenor de portari la naționala Moldovei.

„Ce e cel mai important pentru un portar este să fie neînfricat. Este foarte important să nu fiți timizi, psihologic trebuie să fiți puternici. Înaintea fiecărui meci sunt cele mai mari emoții, de aceea trebuie să te gândești la lucruri pozitive și la ce o să faci bine în acest meci”, i-a încurajat sportivul ca un antrenor adevărat pe cei mici.

În prezent, Andrian Bogdan e implicat și într-un mic business cu mănuși de portar. Are un brand personalizat, iar mulți dintre goal-keeperii moldoveni și români îi folosesc modele. Picii erau curioși să fle de unde i-a venit ideea să creeze mănuși, iar fostul portar și-am amintit de perioada când mănușile costau tocmai 9 ruble.

„Înainte mănușile pentru portari costau 9 ruble, asta era scump pe acele timpuri. Mănuși de firmă nu se vindeau. Atunci am fost nevoit să îmi cos singur, mi-am rănit toate degetele cu acul, dar încet încet mă perfecționam. Când am plecat din fotbal am hotărât să fac mănuși, de șapte ani de zile produc mănuși pentru portari, atât din Moldova, cât și din România”, le-a spus Andrian Bogdan copiilor.

Timp de o oră, viitorii fotbaliști din clubul sportiv „Gloria”, dar și elevii Liceului Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, l-au năpustit pe Andrian Bogdan cu o mulțime de întrebări. Unii voiau să afle de ce a ales să fie portar, alții întrebau despre tehnicile folosite pe terenul de joc și cum acționează în situații dificile. Cert este că portarul reprezintă 50% din echipă, iar multe lucruri trebuie pur și simplu anticipate, ceea ce vine odată cu experiența.

„Întâlnirea de ieri a fost din nou una mult așteptată și frumoasă pentru copii. Aceste întâlniri sunt în exclusivitate în Republica Moldova cu copiii și personalitățile fotbalului autohton. Andrian Bogdan i-a bucurat pe copii cu un concurs și multe cadouri din partea lui. E pentru prima dată când invitatul a oferit cadouri în schimbul răspunsului corect la întrebările pregătite chiar de el copiilor. La final, Andrian Bogdan a stat în poartă pe stadionul liceului, iar copiii încercau să marcheze”, ne-a povestit Diana Boțan, organizatoarea evenimentului.

Următoare întâlnire ar urma să aibă loc în aprilie 2020 cu fotbalistul Petru Racu din clubul Petrocub Hincești.

Citeste tot despre: andrian bogdan, fotbal
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile