Logo Realitatea.md

(VIDEO) Andrian Candu îl va acționa în judecată pe Alexandr Slusari și va cere despăgubiri

15 August 2019, 13:18 // Politica

Adrian Candu a anunțat într-un briefing de presă că îl va acționa în judecată pe Alexandr Slusari, după ce acesta a anunțat că a sesizat Procuratura Generală ca să deschidă dosare penale pe numele lui, dar și pe numele lui Iurie Leancă, Anatol Arapu și Dorin Drăguțan.

Totodată, deputatul democrat a explicat decizia Guvernului în 2014 de a garanta un împrumut din partea Băncii Naționale celor trei bănci implicate în fraudă.

„Guvernul în anul 2014 a garantat un împrumut din partea BNM celor trei bănci, care la necesitate să fie acordat, pentru a acoperi eventualele pierderi ale deponențelor băncilor, în așa fel încât nici un cetățean al Republicii Moldova sau cetățean străin care avea depuneri în acele trei banci să nu piardă. Banii au fost alocați celor trei bănci numai și doar după ce BNM a preluat controlul celor trei banci”, a precizat Candu.

Andrian Candu susține că decizia Guvernului de la acea oră a fost consultată cu specialiști și profesionaliști din domeniul crizelor bancare din partea Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional.

„Deciziile Guvernului sunt decizii colective răspunderea este solidară a tuturor membrilor ai acelui Guvern și dacă e să răspundă Candu sau Leancă atunci toți miniștrii de la acea oră inclusiv și Maia Sandu trebuie să răspundă la fel”, a declarat Andrian Candu.

Menționăm că anterior Iurie Leancă a promis că-l va acționa în judecată pe Alexandr Slusari, invocând aceleași motive.

VEZI ȘI:

Iurie Leancă către Alexandr Slusari: „Nu săpa groapa altuia că singur vei cădea în ea”

Citeste tot despre: Candu, Slusari
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile