Logo Realitatea.md

(video) Audierea lui Veaceslav Platon a fost amânată. Motivul invocat de către DIP

10 Septembrie 2016, 09:51 // Societate

Veaceslav Platon, aflat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 capitală, urma să fie audiat astăzi, 10 septembrie, de către procurori, însă acțiunea a fost amânată de către Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) pe motiv că este zi de odihnă.

Avocatul Ion Vîzdoagă a declarat că a fost telefonat de către procuror și de șeful penitenciarului, pentru a fi anunțat că acțiunea de audiere care urma să continue astăzi a fost amânată din cauza că este zi de odihnă și nu li se poate acorda spațiu de lucru. Apărătorul este de părere că în acest context se impun impedimente atât din partea acuzării, cât și din partea DIP.

”Azi, conform celor relatate ieri de către procuror, trebuia să continuăm acițunea de audiere a dlui Veaceslav Platon. Am fost telefonați de procuror și de șeful penitenciarului că nu ne poate acorda spațiu și posibilitatea ca noi să lucrăm, pentru că este zi de odihnă. Deși nu este o întrevedere simplă dintre avocat și client, dar este o acțiune de urmărire penală, a fost întreruptă special pentru astăzi, la ora 09.00. DIP a decis că noi nu putem lucra, ni se stabilesc impedimente nu doar din partea procurorului și a organului de urmărire penală, dar și a DIP”, a menționat avocatul Ion Vîzdoagă.

Sursa a precizat că luni, Judecătoria Buiucani urmează să examineze o plângere depusă de către apărare împotriva abuzurilor din partea procurorilor.

Realitatea.md amintește că ieri, omul de afaceri Veaceslav Platon a fost audiat de procurori, pentru prima dată de când a fost extrădat din Ucraina în Republica Moldova. Avocatul Ana Ursachi a declarat că tot ce a spus omul de afaceri recent în sala de judecată s-a confirmat, iar astăzi, va fi depusă o solicitare ca persoanele numite de Veaceslav Platon să fie chemate și audiate de Procuratură.

Veaceslav Platon a fost reținut de procurorii anticorupție, fiind învinuit în dosarul BEM. Mai exact, acesta ar fi beneficiat de credite neperformante în valoare de 800 milioane de lei. Pe numele lui Veaceslav Platon a fost emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile și a fost dat în căutare internațională. În aceeași zi, omul de afaceri a fost reținut de către angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei și procurori. Acesta a fost încătușat în apropierea unui complex de birouri din capitala ucraineană, Kiev.

În seara zilei de 29 august, Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova. Imediat după predarea acestuia autorităţilor de la Chişinău, procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirea, fiind plasat în Penitenciarul nr. 13 din capitală. 

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 8 până la 15 ani de închisoare.

CITEȘTE ȘI: 

Veaceslav Platon a fost audiat de procurori la Penitenciarul nr.13. Avocat: A descris toate fărădelegile începând cu 2009 - 2010 (Video)

Cerere la Procuratura Generală: Veaceslav Platon vrea să fie citat de procurori, pentru a fi audiat (VIDEO)

Platon a povestit la Curtea de Apel condițiile de extrădare și a numit mai multe persoane, care ar fi contribuit la fraudarea sistemului bancar (Video)

Avocatul Ilia Novikov a ajuns în Moldova pentru a-l apăra pe Veaceslav Platon. Primele declarații de la Curtea de Apel (Video)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia