Logo Realitatea.md

(video) Audieri parlamentare în dosarul privind ”furtul miliardului”. BNM, CNA, PG și PA – chemate la raport

27 Septembrie 2018, 10:42 // Economie

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Bogdan Zumbreanu, Procurorul General, Eduard Harunjen și șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari urmează să se prezinte în Parlament pentru a fi audiați în legătură cu ”furtul miliardului”. Propunerea a parvenit din partea fracțiunii PSRM, fiind susținută de către 52 de deputați. 

Embed:

Dorim să vină șeful CNA, procurorul general să ne prezinte informația privind câți bani au fost recuperați, care este situația și ce perspective sunt.

Domnul Candu, fiind în discuții cu partenerii săi din SUA și UE, deja a declarat că 90% din acești bani au fost identificați. Facem apel către organele de drept și către domnul Candu ca acești bani să ajungă în bugetul statului și oamenii să știe că acești bani într-adevăr s-au întors”, a argumentat socialistul Vlad Bătrîncea. 

Președintele comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe, Ștefan Creangă a menționat că deputații au decis primăvara ca BNM să desecretizeze Raportul Kroll 2 și să-l distribuie deputaților, însă acest lucru nu a mai avut loc.

„Comisia Econonie buget și finanțe în ședința din primăvară a solicitat BNM să depersonalizeze raportul Kroll și să-l prezinte fiecărui deputat. Până la momentul actual, BNM nu execută decizia Comisie, de aceea, propun să fie susținută această inițiativă, să raporteze Parlamentului”, a spus Ștefan Creangă. 

Speakerul Andrian Candu a anunțat că audierile vor avea loc joi, 4 octombrie. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9904 -0.6738%
USD USD 17.0326 0.0446%
RUB RUB 0.2175 -2.2911%
RON RON 4.0999 -0.7288%
UAH UAH 0.6002 -0.1663%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile